Digi-Ateljee

Het Digi-Ateljee is een initiatief van de Digi-Ateljee Vrijwilligersgroep, het dienstencentrum De Bollaard en Stad Blankenberge. Hierdoor willen ze de digitale toegang verbeteren voor senioren en voorzien ze verschillende mogelijkheden:

Digi-café

Laptops met internetaansluiting staan ter beschikking in de cafetaria en kunnen, na registratie, vrij worden gebruikt door de bezoekers om mail en internet te raadplegen of om iets op te zoeken. Hier is geen persoonlijke begeleiding voorzien.

Digi-initiatiereeksen

Om de drempel te verlagen naar pc-gebruik en pc-opleidingen, worden in het Digi-Ateljee op regelmatige tijdstippen initiatiereeksen voorzien. In korte modules maken de deelnemers kennis met de computer en het internet. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. De initiaties worden gegeven in kleine groepjes en op een aangepast tempo. Wie verder wil gaan na de kennismaking bij de Digi-initiatiereeksen kan terecht in het reguliere onderwijsaanbod van het SNT, eveneens beschikbaar in het dienstencentrum De Bollaard.

Inschrijvingen en info via de website: www.digi-ateljee.be 

Digi-clubs

Het Digi-Ateljee organiseert verschillende clubs over Android-, Apple- en Windows-onderwerpen. Die clubs gaan meestal door op een woensdagvoormiddag. Op een eenvoudige manier worden in korte sessies en naargelang de interesse van de deelnemers, nieuwigheden aangeleerd. Het meebrengen van de eigen laptop is gewenst, maar er kan natuurlijk ook mee gevolgd worden met een buur.

Inschrijvingen en info via de website: www.digi-ateljee.be 

Digi-hulp (registratie verplicht)

Iedere gebruiker van een pc, laptop, tablet of smartphone heeft wel eens vragen rond een bepaald thema. In de Digi-hulp staan vrijwilligers klaar om samen naar oplossingen te zoeken. Deze begeleiders zijn geen beroepsmensen, maar hebben voldoende gebruikerservaring en kunnen daardoor personen begeleiden bij hun vragen of problemen. Digi-hulp is geen hersteldienst!

Digi-hulp gaat door op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 14 tot 16 uur in De Bollaard (lokaal 303 of 307) en op vrijdag in de Bibliotheek van 10 tot 12 uur (niet op feestdagen en tijdens schoolvakanties).

Opgelet! Digi-hulp enkel via inschrijving/reservatie:

  • via de website www.digi-ateljee.be 
  • aan de balie van De Bollaard of telefonisch op T 050 235 850
  • aan de balie van de Bibliotheek of telefonisch op T 050 626 650