Digi-Ateljee

Vanwege het coronavirus (Covid-19) zal het dienstencentrum tot en met maandag 13 april 2020 alle activiteiten annuleren.

Het Digi-Ateljee is een initiatief van de seniorenraad en het dienstencentrum De Bollaard. Met dit initiatief willen ze de digitale toegang mogelijk maken voor iedereen in Blankenberge.

Digi-café

Laptops met internetaansluiting staan ter beschikking in de cafetaria en kunnen, na registratie, vrij worden gebruikt door de bezoekers om mail en internet te raadplegen of om iets op te zoeken. Hier is geen begeleiding voorzien.

Digi-starters

Om de drempel te verlagen naar pc-gebruik en pc-opleidingen, worden in het Digi-Ateljee op regelmatige tijdstippen initiatiereeksen voorzien. In korte modules maken de deelnemers kennis met de computer en het internet. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. De initiaties worden gegeven in kleine groepjes en op een aangepast tempo. Wie verder wil gaan na de kennismaking bij de Digi-starters kan terecht in het reguliere onderwijsaanbod van het SNT, eveneens in het dienstencentrum De Bollaard.

Digi-club

Het Digi-Ateljee organiseert verschillende clubs, zoals Digi-club, Android-club, Apple-club en Windows-club, telkens één woensdagvoormiddag in de maand. Op een eenvoudige manier worden in korte sessies en naargelang de interesse van de deelnemers, nieuwigheden aangeleerd. Het meebrengen van de eigen laptop is gewenst, maar er kan natuurlijk ook mee gevolgd worden met een buur.

Digi-hulp

Iedere gebruiker van een pc, laptop, tablet of smartphone heeft wel eens vragen rond een bepaald thema. In de Digi-hulp staan vrijwilligers klaar om samen naar oplossingen te zoeken. Deze begeleiders zijn geen beroepsmensen, maar hebben voldoende gebruikerservaring en kunnen daardoor mensen op een niet technische manier begeleiden bij hun vragen.

Digi-hulp gaat door op maaandag, dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 14 tot 16 uur in lokaal 303 (niet tijdens schoolvakanties).