Energiehuis

Heb je een te hoge energiefactuur? Je wil graag energie besparen, maar je weet niet goed hoe? Of staan er renovatiewerken op de planning? 

Dan is het Energiehuis WVI jouw aanspreekpunt. Het is jouw 'personal coach' op vlak van energetische renovatie. Je kan er terecht met vragen over energiebesparing, energiepremies, renovatieadvies, energiescans, enz 

Renoveren 

Ga je renoveren? Dan laat je je eerst goed informeren. Je moet nogal wat keuzes maken, zoals welke dakisolatie je het beste kiest. Vloerverwarming of toch maar niet? Kies je voor zonnepanelen of een warmtepomp? Welke ventilatiesystemen zijn er? Isoleer ik mijn muren best langs binnen of buiten? 

Premies en leningen

Via het Energiehuis WVI kunnen Blankenbergenaars de Vlaamse Energielening afsluiten tegen een zeer voordelig rentetarief, respectievelijk 0% voor de prioritaire doelgroep en voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen. Bovendien kunnen personen die tot de prioritaire doelgroep behoren rekenen op gratis begeleiding van hun renovatiewerken (waaronder het bepalen welke werken moeten worden uitgevoerd, prijsoffertes aan te vragen, een aannemer te kiezen, de werken op te volgen, en premies of subsidies aan te vragen). Een energielening tot € 15.000 is mogelijk voor energiebesparende investeringen. 

Klik hier voor meer info en voorwaarden.

Daarnaast zijn er ook een heleboel premies waar je aanspraak op kan maken, denk maar aan een Vlaamse renovatiepremie, een investeringspremie voor zonnepanelen, een EPC-labelpremie, ...

Klik hier voor een overzicht van de premies.

Energie

Wil je een kijk op je energieverbruik? Doe dan de energiescan.

Je kan ook zelf al heel wat besparen zonder grote investeringen, dankzij nieuwe gewoontes of minimale ingrepen. 

Handige tools

WVI maakt je graag wegwijs doorheen enkele handige tools, zoals een V-test, CREG Scan, Zonnekaart Vlaanderen, een EPC-test, Mijn Warm Huis en zoveel meer. 

Een overzicht van alle nuttige tools vind je hier.