Energielening

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget, maar energiebesparende maatregelen (isoleren, condensatieketel,...) hebben evengoed hun prijs. De goedkope energielening van de wvi biedt hier een oplossing.

Energie verbruiken neemt vandaag een grote hap uit het gezinsbudget. Je kan flink wat besparen op je energiefactuur. Je woning isoleren, het plaatsen van een condensatieketel, zonneboiler, hoogrendementsbeglazing,… het zijn allemaal maatregelen die ervoor zorgen dat er heel wat minder energie verbruikt wordt en de factuur drastisch daalt. Deze investeringen kosten echter ook geld. Wie niet onmiddellijk over het nodige budget beschikt kan nu goedkoop lenen om energiebesparende investeringen uit te voeren.

Bij de lokale entiteit wvi (west-vlaamse intercommunale) kan je een voordelig energiekrediet (voorheen groene lening) van minimaal € 1.250 en maximaal € 10.000 aanvragen. De terugbetalingstermijn van de lening is 5 jaar, de rentevoet is vast en bedraagt maximum 2% per jaar of is in bepaalde gevallen zelfs renteloos.

Het geld dient uitsluitend voor het financieren van energiebesparende investeringen.

Voor wie?

Elke particulier, zowel eigenaar-bewoners, huurders als verhuurders komen in aanmerking voor de energielening en er is geen inkomensbeperking. De woning moet in Blankenberge gelegen zijn en de werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerde aannemer.

Voorwaarden

De energielening kan enkel aangegaan worden voor het uitvoeren van energiebesparende investeringen en dit zowel voor nieuwbouw als verbouwingen. Het plaatsen van hoogrendementsbeglazing, zonneboiler, dak/vloer/muurisolatie, condensatieketel,…

Een volledige lijst van de werken kan men bekomen via de gemeente of wvi.