Festen – Judas Theaterproducties [AFGELAST!]

grote weergave 'Festen' – Judas Theaterproducties (Transparant) Alle foto's - 1 ©Transparant

De schijnbaar perfecte Helge viert zijn zestigste verjaardag in het familiehotel dat hij sinds jaar en dag uitbaat. Zijn vrouw Else, zonen Christian en Michael, dochter Helene en tal van vrienden en intimi verzamelen zich in het etablissement voor een gezellig feest. De enige grote afwezige is dochter Linda, die kort daarvoor zelfmoord pleegde. Tijdens het diner neemt Christian het woord. Hij verkondigt, ten overstaan van iedereen, dat zijn vader Linda en hem vroeger seksueel misbruikte. Het blijkt de eerste van een reeks gebeurtenissen waarin verschillende aanwezigen hun ware gelaat tonen.
Met Festen presenteert Judas TheaterProducties haar tiende eigen musicalcreatie, ditmaal gebaseerd op de gelijknamige film van Thomas Vinterberg uit 1998.

Allard Blom en Sam Verhoeven schreven eerder al succesvolle musicals als Goodbye Norma Jeane en Lelies. Hun bewerking van Festen belooft de toeschouwer een bijzondere, intense beleving die hen ongewild zal meezuigen in een verstikkend kluwen aan familie-intriges.

Een ensemble-cast van negen acteurs wordt live begeleid door een vijfkoppig orkest.

CC Blankenberge – Saveryszaal
Inleiding om 19.15 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; Abonnement: 12,50 €; Jong volk ( -26 ): 11,00 €; 55+: 13,50 €

Waar

Cultuurcentrum Blankenberge (Casinogebouw)

Organisatie

Cultuurcentrum Blankenberge

Filter op categorie