Filmopnames

Wil je filmen in Blankenberge, dan heb je daar toestemming voor nodig. We maken een onderscheid tussen een productie die wel of geen impact heeft op de openbare weg. Je dient ofwel een meldingsformulier of een aanvraagformulier in te vullen.

Meldingsplicht

Heeft je productie geen impact op de openbare weg (er wordt gefilmd met enkel een handcamera zonder verdere implicaties voor de openbare weg)? Dan is er enkel een meldingsplicht. Vul het meldingsformulier in vóór aanvang van de draaiperiode.

Vul hier het meldingsformulier in

Filmvergunning

Neemt je productie een gedeelte van de openbare weg in (zoals plaatsen van belichting, generator, kabels, decor, technische wagens,…) of heb je specifieke verzoeken zoals het gebruik van stadsgebouwen, ophouden van verkeer, gebruik van een drone,… Vul het aanvraagformulier in minstens drie weken vóór de draaiperiode

Vul hier het aanvraagformulier in

Opnames met drones

Opnames met drones in functie van filmopnames in Blankenberge mogen enkel worden uitgevoerd door gebrevetteerde piloten die over een toelating beschikken van het Directoraat-generaal voor de luchtvaart (DGLV). Meer info over de dronewetgeving op https://mobilit.belgium.be/nl/luchtvaart/drones.

Privé en recreatief gebruik van drones (max. opstijgmassa < 1 kg, zonder registratie toestel en attest piloot) is niet toegestaan op het openbaar domein. Indien je op privéterrein vliegt dat niet jouw eigendom is, heb je toestemming nodig van de eigenaar.