Foutieve coronaberichten

Dagelijks zie je nieuwe misleidende informatie opduiken over het coronavirus. Veel van die berichten bevatten onbetrouwbare feiten of geruchten. Geloof ze niet en volg de informatie van de overheid. De officiële berichten van de FOD Volksgezondheid vind je op de website www.info-coronavirus.be. Ga daar op zoek naar correcte informatie.

Enkele foutieve berichten

De Lidl in Blankenberge sluit?

Lidl Blankenberge meldt dat ze hun winkel af en toe een uur tot anderhalf uur gaan sluiten om het personeel de kans te geven om de rekken terug aan te vullen. De Lidl-winkel blijft dus zeker open!

Alle recyclageparken gaan terug open?

In Blankenberge is het recyclagepark enkel open op afspraak. Neem contact op met het Infopunt Toerisme (T 050 636 620 - toerisme@blankenberge.be) en maak een afspraak. Bekijk hier zeker eerst de voorwaarden voor het maken van een afspraak.

Mag je geen Ibuprofen gebruiken?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze medicatie niet zou werken.
Het is echter zeer belangrijk om niet aan zelfmedicatie te doen, maar steeds naar de raad van je huisarts te luisteren.

Is er een tekort aan mondmaskers in het ziekenhuis?

Momenteel is er in AZ Zeno Blankenberge geen acuut tekort aan mondmaskers, er worden binnenkort ook extra maskers geleverd.

De stedelijke begraafplaats sluit?

De stedelijke begraafplaats blijft elke dag open van 8 tot 18.30 uur. Er wordt wel gevraagd om de nodige afstand te respecteren ten aanzien van anderen alsook van het aanwezige personeel.

Vliegen er helikopters met desinfecterende middelen boven Blankenberge?

Er vliegen geen helikopters met desinfecterende middelen over Blankenberge dus het is zeker niet nodig om dieren binnen te houden.

Hebben we een vignet voor binnenlands woon-werkverkeer nodig?

In België is het niet nodig om vignetten voor binnenlands woon-werkverkeer te hebben. Vignetten voor grensarbeiders bestaan op vandaag enkel voor Nederland. Met andere buurlanden worden normaal gezien in de komende dagen ook akkoorden gesloten.

De strandbars mogen niet verder opbouwen?

De strandbars in de kustgemeenten die nog niet met de opbouw zijn begonnen, mogen niet opstarten. In Blankenberge zijn de grote werken echter al zo goed als afgerond. De eigenaars van de Blankenbergse strandbars mogen met maximum 1 persoon van het eigen gezin de nodige afwerkingen doen en moeten hierbij uiteraard de veiligheidsmaatregelen respecteren.Bekijk ook zeker eens de webpagina van vrt over misleidende info op sociale media.