Groot Vogelweekend 2021 [AFGELAST]

AFGELAST!

Op zondag 31 januari kom je in het bezoekerscentrum alles te weten over vogels. Je leert hoe je ze moet voederen, wat de beste nestkastjes zijn en waar je ze het best aanbrengt. Je krijgt tips van echte kenners: de mensen van de Vogelwerkgroep Mergus en van het Vogelopvangcentrum Oostende. De gidsen van Natuurpunt Blankenberge staan paraat om je mee te nemen op een vogelzoektocht. Breng alvast je verrekijker mee.

Psst! Tel tijdens het weekend alvast ook de vogels in je tuin!

Neem deel aan één van de 3 korte wandelingen: start aan het bezoekerscentrum om 11 uur, om 14 uur en om 15 uur.

Of neem deel aan de fietstocht (+/- 10 km): start aan het bezoekerscentrum om 14 uur. 

OPGELET!

Kom je naar het bezoekerscentrum en neem je niet deel aan een wandeling of de fietstocht? >> schrijf je in via het formulier bij deze activiteit.

Wil je deelnemen aan een korte wandeling of aan de fietstocht?
>> Schrijf je in via het aparte formulier per activiteit:

Smakelijke verwennerij te verkrijgen, aangeboden door Hostellerie Hof Ter Doest (zolang voorraad strekt).

Praktische info

 • Inschrijven verplicht! 
  > Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in.

 • Je bent welkom als je geen verdachte symptomen vertoont (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38° C) of samenleeft met personen met COVID-19 of kenmerkende symptomen als koorts (vanaf 38° C) of benauwdheidsklachten.

 • Elke deelnemer (of gezinsbubbel) houdt 1,5 meter afstand van anderen en van de gids. Het aantal stops wordt beperkt en er wordt per stop voldoende spreiding voorzien.

 • Vanaf 12 jaar verplicht om je eigen mondmasker mee te brengen en te dragen.

 • Raak tijdens de excursie geen objecten aan.

 • Meebrengen:
  • fiets
  • laarzen (bij regenweer)
  • verrekijker (er is geen mogelijkheid om een verrekijker te ontlenen, noch uit te wisselen tussen verschillende contactbubbels)
  • ontsmettingsgel of spray (1 per persoon of gezin wordt aangeraden)
  • mondmasker (1 per persoon verplicht te dragen vanaf 12 jaar)

Aanbeveling voor risicogroepen

Als je tot een risicogroep behoort (senioren 65+ of personen met een ernstige onderliggende medische aandoening) dien je zelf af te wegen of het deelnemen aan één van onze activiteiten raadzaam en verstandig is. We doen ons uiterste best om de risico's tot een minimum te beperken, maar volledig uitsluiten kunnen we dat helaas niet. Vanuit Natuurpunt zijn wij ervan overtuigd dat jij alleen (eventueel in overleg met jouw (huis)arts) deze afweging kan maken op basis van jouw persoonlijke situatie. Heb je vragen over de activiteit? Neem dan contact op met de contactpersoon die bij elke activiteit staat vermeld.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder

Organisatie

Natuurpunt Blankenberge