Het belang van Klimaatbedrijf Blankenberge

Waarom is Klimaatbedrijf Blankenberge belangrijk? 

Klimaatbedrijf Blankenberge is belangrijk voor iedereen die in Blankenberge woont of werkt. Dit zijn de belangrijkste voordelen.

  • Duurzame energie voor iedereen: Klimaatbedrijf Blankenberge wil een duurzame energievoorziening voor de hele stad realiseren. Zo gaan we samen de klimaatverandering tegen.
  • Voordelige energieprijzen: Klimaatbedrijf Blankenberge wil de energieprijzen drukken voor inwoners en bedrijven van Blankenberge. Zo helpen we iedereen besparen op de energiefactuur.
  • Lokale economie: Klimaatbedrijf Blankenberge zorgt voor werkgelegenheid in de regio. Daarnaast versterkt het de lokale economie door lokale bedrijven te betrekken bij het project.

Is het de bedoeling om Blankenberge helemaal onafhankelijk te maken van het energienet?

Neen. Klimaatbedrijf Blankenberge is een aanvulling op de energielevering die er nu al is. We gaan de stad niet afkoppelen van het hoogspanningsnet. De zon schijnt niet altijd en er zijn ook windstille dagen, dus blijven we op het net. De bedoeling is wel om met alle initiatieven een maximaal rendement op te bouwen zodat we alle Blankenbergse gezinnen van eigen en zelf geproduceerde groene stroom kunnen voorzien.