Inside the shell

Streetartkunstenaar Pantonio begon op maandag 25 september 2023 aan een streetartproject op de centrale zuil in de A. Ruzettelaan. Hij had 4 dagen nodig om het project volledig af te werken. Het is de eerste keer dat Pantonio een muurschildering maakt in België. Een primeur dus.

Pantonio

De gerenommeerde Portugese kunstenaar Antonio Correia maakt onder de naam 'Pantonio' enorme muurschilderingen. Zijn werk valt op door de dynamiek en beweging. Hij beeldt vooral dieren en voorwerpen af in een school, zwerm of groep.

Zo ook op het werk Inside the shell in Blankenberge. De belangrijkste kleuren zijn daarbij zwart en blauw. De lijnen in de muurschilderingen verwijzen naar de beweging van het water of de spieren van de dieren.

Opvallende mural

Met deze opvallende mural maakt het lokaal bestuur kunst toegankelijk voor inwoners en bezoekers. Het nodigt uit om na te denken over de symbiose tussen zee en land.

De stad heeft bewust de locatie op de A. Ruzettelaan gekozen. De tegels op de zuil kwamen los. In plaats van te herstellen, koos het bestuur ervoor om van de saaie zuil een blikvanger te maken. De zuil is opgekuist en in de witte grondverf gezet. Het perfecte canvas voor de dynamische en kleurrijke muurschildering van Pantonio.

Treepack

De Leuvense firma Treepack, een toonaangevend artistiek collectief gespecialiseerd in muurschilderingen, coördineert het project. De missie van Treepack is het opwaarderen van gebouwen en ruimtes met muurschilderingen en streetart. Ze ontwikkelen concepten en brengen kleur en kunst in de openbare en private ruimte. Zo creëren ze inspirerende plaatsen die mensen willen zien en waar ze tijd willen spenderen.