Kalender voor iedere 80+’er RSS

Het coronavirus is nog steeds alomtegenwoordig. Heel wat seniorenactiviteiten zoals de Week van de Valpreventie, het feest voor de 80+’ers en het eindejaarsfeest werden afgelast uit veiligheidsoverwegingen.

Om de bewoners een hart onder de riem te steken, biedt het Lokaal Bestuur aan alle 80+’ers in Blankenberge een maandkalender aan.

Bij het dienstencentrum De Bollaard kwam het idee om een maandkalender 2021 te ontwikkelen vol tips omtrent preventie en het verbeteren van de levenskwaliteit. Omdat dit binnen het vakgebied van een ergotherapeut valt, werden drie derdejaarsstudenten ergotherapie van de Vives Hogeschool Brugge betrokken bij het project. Op een leuke, creatieve en luchtige manier werden allerhande tips en informatie opgenomen in de maandkalender. Hierbij werd vooral aandacht besteed aan valpreventie, voldoende bewegen en gezonde voeding. Maar ook wordt er maandelijks een dienst van het Lokaal Bestuur in de kijker gezet. Op die manier hoopt het bestuur dat de inwoners sneller de weg naar de juiste dienst kunnen vinden. Het is vooral de prioriteit om de ouder wordende inwoners goed te informeren over hoe zij gezond ouder kunnen worden.

Deze maandkalender zendt een positief signaal uit naar de senioren. Het Lokaal Bestuur wil de ouderen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Ondanks dat er in deze fase van de pandemie geen activiteiten en cursussen worden gegeven in het dienstencentrum, willen de medewerkers op deze manier tonen dat ze nog altijd paraat staan voor de senioren. Hopelijk kunnen we van 2021 een beter jaar maken dan 2020!

De kalender wordt midden december (coronaproof) per post verstuurd naar alle 80+’ers van Blankenberge.

Ook inwoners jonger dan 80 kunnen een gratis kalender aanvragen. Neem hiervoor contact op met dienstencentrum De Bollaard via T 050 43 12 02 of bollaard@blankenberge.be.

Gepubliceerd op woensdag 16 december 2020 8.30 u.