Korte Keten-wandeling in Blankenberge RSS

Van 15 tot 23 mei is het in Vlaanderen de Week van de Korte Keten. In Blankenberge organiseert de fairtradegroep in samenwerking met het Lokaal Bestuur een wandelquiz, waarbij ook enkele mooie prijzen te winnen vallen. Daarnaast krijgen de eerste 100 deelnemers een extra geschenkje.

Het groeiende bewustzijn bij de consument heeft ervoor gezorgd dat het rechtstreeks verkopen van producent naar gebruiker enorm is gegroeid. Op deze wijze kunnen de boeren ook een eerlijkere prijs vragen voor hun producten. Het opzet van de wandelquiz is om mensen kennis te laten maken met de Korte Keten in de stad. 

Op de wandeling van ongeveer 10 kilometer maken de deelnemers kennis met Planten– en bomenkwekerij Sterken, De Vlashoeve en boerderij ’t Oosthof die instaat voor de rechtstreekse verkoop van hun eerlijke en heerlijke producten aan de consument. Maar er is ook oog voor de samen- en volkstuin Beisterveld waar een groep bewoners hun eigen producten biologisch kweken.

Blankenberge krijgt B-Fair Trade label

Net zoals vorig jaar kregen de fairtradegemeenten in Vlaanderen de kans om via de Fair-o-meter hun engagement kenbaar te maken betreffende eerlijke handel. Blankenberge behaalde het B-label en blijft zich inzetten om zowel Fair Trade, lokale biologische producten en duurzaamheid te promoten naar zijn bevolking en bezoekers toe.

De tijd dat Fair Trade enkel draaide rond ontwikkelingssamenwerking en het stimuleren van eerlijke handel in deze ontwikkelingslanden, ligt al even achter ons. Het Lokaal Bestuur zet naast deze traditionele fairtradewaarden ook in op de korte keten. Binnen de korte keten staan lokale producten van lokale boeren centraal. We moeten namelijk met z’n allen meer lokaal eten en drinken, om onze voedselketen zo kort mogelijk te houden, wat de ecologische voetafdruk bovendien ten goede komt. 

Inschrijven voor de wandeling

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de wandeling bij het fairtradecafé de Wullok via: jeugdherberg.dewullok@blankenberge.be.

Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021 9.30 u.