Kunstentriënnale Beaufort opnieuw in Blankenberge RSS

De kunstentriënnale Beaufort, het driejaarlijks kunstproject dat zich uitstrekt over de Belgische kust, strijkt dit jaar opnieuw neer in onze stad. De triënnale loopt van 27 mei tot 7 november 2021.

Deze zevende editie van de triënnale voor hedendaagse kunst aan zee benadrukt de bijzondere kwaliteiten van Beaufort: het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn.

Curator Heidi Ballet cureerde een mix van binnen-en buitenlandse kunstenaars die 21 kunstwerken realiseren: twee kunstwerken per gemeente en één overkoepelend project dat de kustlijn afreist. Het thema van Beaufort 21 ligt in het verlengde van haar voorganger in 2018. Een terugkerend thema in deze editie is hoe de mens onderhevig is aan de wil van de natuur. De werken zijn geïnspireerd door lokale verhalen, zowel uit de natuurlijke als de menselijke geschiedenis.

Permanente sculptuur van Marguerite Humeau
Een van de twee werken die in Blankenberge te zien is, is de sculptuur The Dancers V, a marine mammal invoking higher spirits van beeldend kunstenaar Marguerite Humeau. Dit werk krijgt in Blankenberge een permanente plek. De exacte locatie wordt bekendgemaakt op 26 mei. Meer informatie over de eerste werken van de kunstentriënnale vind je vanaf 10 april op www.beaufort21.be.

Het brede publiek kan Beaufort 21 coronaveilig ontdekken. Bezoekers kunnen gedurende een langere periode in de eigen bubbel de vele kunstwerken langs de kust en in Blankenberge bezoeken. Een bezoek is gratis en doe je met de auto, de kusttram, te voet of met de fiets.

Meer info

www.beaufort21.be - www.beaufortbeeldenpark.be

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2021 8.30 u.