Werner Sarlet

Werner Sarlet (1938°) was docent plastische kunsten, wetenschappelijk tekenen en modetekenen. Jarenlang was hij docent plastische kunsten in het Sint-Jozef -Sint Pieterscollege in de Weststraat.

De carrière van Werner Sarlet begon in de jaren vijftig met impressionistisch getinte werken. Zoekend naar een eigen stijl werd gaandeweg de natuur zijn grootste inspiratiebron. Steeds weerkerende elementen zijn insecten, vlinders, kevers, landschappen, bloemen en handen. Tijdens de zomermaanden, en dit sinds 1967, was hij een vaste exposant in het CC Oud Stadhuis. In 2017 vond er in het Oud Stadhuis een afsluitende tentoonstelling plaats van de meer dan 50-jarige carrière van deze kunstschilder. Voor de kunstenaar was dit een ideaal moment om in schoonheid te eindigen.

Naar aanleiding van zijn laatste expo schonk Werner Sarlet in 2017 een 70-tal schilderijen, 20 voorstudies en 20 schetsen aan de stad Blankenberge. De schilderijen geven een overzicht van de verschillende stijlperiodes die hij tijdens zijn carrière doorliep.

De collectie Sarlet vormt de grootste deelcollectie binnen het stedelijk kunstpatrimonium.

Bekijk de collectie