Kusterfgoed past regeling subsidies aan RSS

Kusterfgoed voorziet elk jaar budget voor projectsubsidies om de initiatieven van lokale erfgoedspelers financieel te ondersteunen. Omwille van de huidige situatie besliste Kusterfgoed dat voor 2020 subsidieaanvragen doorlopend kunnen worden ingediend vanaf april tot en met 30 november 2020.

De huidige situatie, waarin we met z'n allen de verspreiding van het coronavirus proberen in te perken, brengt heel wat onzekerheid mee, ook voor cultureel-erfgoedprojecten. Kusterfgoed wil in 2020 nog zo veel mogelijk cultureel-erfgoedprojecten een financieel duwtje in de rug geven. Om tegemoet te komen aan de omstandigheden, vinden ze het belangrijk om zo flexibel mogelijk te zijn en initiatieven alle kansen te geven. Daarom laat Kusterfgoed de twee vaste indiendeadlines (31 mei 2020 en 30 november 2020) los en kan je vanaf vandaag tot en met 30 november 2020 doorlopend een subsidieaanvraag indienen.

Je kan een subsidie aanvragen bij Kusterfgoed voor diverse projecten, zowel voor projecten die zich richten op het behoud en beheer van een collectie, als projecten die een collectie of erfgoedpraktijk ontsluiten en naar het bredere publiek brengen. De Blankenbergse maritieme erfgoedvereniging De Korre deed bijvoorbeeld het ambacht van wol kaarden, wol spinnen en breien opnieuw opleven via workshops en demonstraties. Benieuwd naar andere initiatieven die tot stand kwamen dankzij de projectsubsidies van Kusterfgoed? Bekijk dan de inspirerende projecten op hun website.

Meer info

Welke projecten komen in aanmerking voor een projectsubsidie?
Hoe stel je een subsidieaanvraag op?
Waar kan ik het subsidiereglement vinden?
Het antwoord op al je vragen vind je op de website van Kusterfgoed.

Nog vragen over wat er concreet verandert? Neem een kijkje op de website of neem contact op via info@kusterfgoed.be.

Gepubliceerd op dinsdag 21 april 2020 10.30 u.