Maaltijden aan huis

De maaltijd aan huis bestaat uit soep, hoofdschotel, nagerecht.

De maaltijd kan gemalen of gesneden geserveerd worden. Er kan zoutloze soep verkregen worden, ook maaltijden voor diabetici zijn beschikbaar.

Voor wie?

Personen gedomicilieerd in Blankenberge én die de leeftijd van 75 jaar bereikt hebben, kunnen beroep doen op de maaltijdbedeling aan huis.

Personen gedomicilieerd in Blankenberge die nog niet de leeftijd van 75 jaar bereikt hebben, kunnen beroep doen op de maaltijdbedeling aan huis in geval van zorgbehoevendheid. Deze zorgbehoevendheid dient te worden aangetoond aan de hand van een medisch attest. Pas bij ontvangst van het medisch attest zal de maaltijdbedeling opgestart worden.

Procedure

Wil je graag maaltijden aan huis, dan kan je je laten registreren aan het onthaal van dienstencentrum De Bollaard. Een maaltijd bestellen kan ten laatste 2 werkdagen voor de maaltijd en dit voor 16.30 uur.

Je kan een maaltijd annuleren uiterlijk daags voordien tot ten laatste 12 uur, zowel telefonisch als aan het onthaal. Bij tijdig verwittigen wordt de maaltijd terugbetaald.

Indien je door ziekte of plotse opname in het ziekenhuis geen maaltijd aan huis hoeft, dien je ten laatste de dag zelf vóór 10 uur te verwittigen om de maaltijd te annuleren. Binnen de maand dient een medisch attest als stavingdocument te worden ingediend.

Bedrag

Kostprijs per maaltijd: € 8,51.
Indien sociaal tarief, kostprijs per maaltijd: € 6,94.