Meimaand Speelmaand

Tijdens Meimaand Speelmaand organiseren we elk jaar in de maand mei buitenspeeldagen. Op vier woensdagnamiddagen staan gevarieerde activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen op het programma.

De bedoeling van dit initiatief is de bestaande speelpleinen kenbaar te maken bij de plaatselijke jeugd. Alle activiteiten zijn steeds gratis!

2023

03.05.2023


Speelplein De Vitamine (Woumenpad)
4 > 12 jaar


Klim, klauter en spring erop los op speelplein De Vitamine. Je klimt er op een boulderrots en springt samen met echte ropeskippers. Blijf je liever op de grond? Geen paniek, je kan deze middag kennismaken met heel wat leuke volksspelletjes.


10.05.2023


d’ Hoogploate park (Kerkstraat thv huisnummer 227)
7 > 12 jaar


Tijdens deze activiteit maak je de mooiste klanken. Die klanken tover je uit unieke instrumenten die op het speelpleintje staan. Knutsel je eigen instrument in elkaar en ontdek welke leuke geluiden je ermee kunt maken.


24.05.2023


Strand met speeltoestellen ter hoogte van De Brislam (Zeedijk kant vuurtoren)
4 > 12 jaar


Kom je ook meespelen in de wind? Laat je zelf geknutselde vlieger voor het eerst opstijgen. Maak samen met je vrienden een leuke waaier. Laat je creativiteit de vrije loop en bouw mee aan het grootste en meest kleurige web van touwtjes dat je ooit zag.


31.05.2023


Speelterrein Zeebos (Zeebruggelaan 162 of Kustlaan richting Zeebrugge)
7 > 12 jaar


Al eens op ontdekkingstocht gegaan in het Zeebos? Zó veel plaats om te spelen! Maak ook eens kennis met de brave dieren van de mobiele kinderboerderij van De Weide Kijk. Kan je goed mikken? Dan is de activiteit lasershooten misschien wel iets voor jou. Neem deel aan een
mysterieus zoekspel en ontdek het hele terrein.


Er is geen algemeen toezicht tijdens de activiteiten van Meimaand Speelmaand.