Nature for Kids/Kids for Nature: Schattenjacht op het strand

grote weergave foto Daniel Lefebvre Alle foto's - 1 ©foto Daniel Lefebvre

Hallo, ben je reeds 8 maar niet ouder dan 15 dan verwachten wij je om 14u00 aan de Gadeynehelling - zeedijk Blankenberge - voor een namiddag schattenjacht.

Het wordt een heuse schattenjacht! De natuurbende gaat op zoek naar algen en wieren en plantachtige dieren, naar slakken en schelpen, naar wormen en krabben, naar dieren met of zonder skelet.

En natuurlijk nemen we ook de zeevogels (meeuwen, strandlopers, scholeksters ….) en de zeedieren (garnalen, mosselen en kwallen…) onder de loep.

En ja, ook bij de minder mooie strandvondsten staan we stil. We kunnen er immers niet omheen: de plastiek afvalberg, die de wondere flora en fauna in en rond de zee bedreigt, proberen we op onze tocht wat kleiner te maken!

We trekken onze laarzen en jekker aan en trotseren weer, wind en zand. Het belooft een mooie, live natuurdocumentaire te worden.

Samen met de gids ontdek je allerlei te gekke strandvondsten en zeedieren. Al eens een platvis gezien, een krab of een garnaal in de hand gehad of een kreeft bewonderd met een geleend huisje?

We eindigen onze namiddag op het strand rond 16u00. Begeleidende (groot)ouders zijn van harte welkom!

Laarzen en een loepje heb je zeker nodig.

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Gadeynehelling - zeedijk Blankenberge

Tickets

Organisatie

Natuurpunt Blankenberge