Niet thuis? Licht aan! RSS

De donkere maanden vormen voor inbrekers een goede dekmantel om hun slag te slaan. Combineer dit met het feit dat de meeste inbraken gebeuren terwijl de bewoners niet thuis zijn, dan weet je dat dit een ideale periode is om in te breken.

Daarom organiseert de dienst Veiligheid en Samenleven in deze maanden extra toezicht in woonwijken bij valavond. Tijdens deze acties houden de medewerkers van de dienst Veiligheid en Samenleven een oogje in het zeil en sensibiliseren ze inwoners rond het creëren van een bewoonde indruk.

Dieven gaan op zoek naar woningen waar niemand thuis is, want ze worden liever niet gezien, gehoord of gestoord. Enkele tips:

  • Verlicht je woning.
  • Zet een wagen op de oprit.
  • Laat de rolluiken niet volledig naar beneden tijdens je afwezigheid.

Dat maakt het voor inbrekers een pak moeilijker om in te schatten of er iemand thuis is.

Zie je iets verdachts in je wijk? Contacteer dan onmiddellijk de politie via het nummer 101. Als buurtbewoner weet je wat ‘normaal’ gedrag is in de buurt: waar er beweging is, waar mensen stil staan, … Let vooral op: speurend rondlopen, meerdere malen dezelfde route lopen, bij huizen naar binnen kijken, aanbellen, aan deuren of ramen voelen, om huizen heen lopen, …

Wil je weten of jouw huis goed beveiligd is? Contacteer dan de diefstalpreventieadviseur van de dienst Veiligheid en Samenleven. Die geeft je gratis en vrijblijvend advies. Volg je dit advies, dan kom je aanmerking voor een premie. Meer info via veiligheidensamenleven@blankenberge.be of via T 050 636 530.

Gepubliceerd op vrijdag 19 november 2021 12 u.