Nieuw kunstwerk Mamet siert eregalerij in stadhuis Blankenberge RSS

Lokaal Bestuur Blankenberge is opnieuw een waardevol kunstwerk rijker. Het betreft een geschilderd portret van Louis Mamet, burgemeester van Uitkerke van 1836 tot 1845.

De heer Joris Vankersschaever schonk dit portret van zijn bet-bet-overgrootvader vorig jaar aan de stad. Onlangs werd dit schilderij in aanwezigheid van het schepencollege opgehangen in de eregalerij van Uitkerkse burgemeesters in de Feestzaal van het stadhuis. Louis Mamet was de zoon van Joseph-Louis Mamet en de broer van François Mamet, beiden gewezen burgemeesters van Blankenberge in de 19e eeuw wiens portretten al langer te bezichtigen zijn in de Feestzaal.

Het stadsbestuur is verheugd met het mooie gebaar van de heer Vankersschaever om dit waardevolle portret aan de stad te schenken. Dit schilderij is opnieuw een mooie aanwinst voor het stedelijk kunstpatrimonium. Dankzij de vele schenkingen van de laatste jaren is de stedelijke kunstwerkencollectie fors aangegroeid. Lokaal Bestuur Blankenberge is de vele schenkers dan ook enorm dankbaar.

Gepubliceerd op donderdag 8 juli 2021 9.30 u.