Nieuwe afvalbakken in het stadscentrum RSS

Begin juni komen er nieuwe afvalbakken in het stadcentrum. Het rest- en PMD-afval krijgen ieder een eigen recipiënt. De afvalbakken zijn ook groter dan de vorige.

Vorig jaar heeft het Lokaal Bestuur een reeks testen uitgevoerd en de meningen verzameld van de gebruikers over een nieuw type afvalbakken. 

Daaruit blijkt dat mensen sorteren en hun PMD ook in de PMD-afvalbak deponeren, op voorwaarde dat die apart wordt opgesteld. Met een gecombineerde versie waar PMD en restafval in dezelfde afvalbak verzameld worden, worden beide afvalfracties meer gemengd. Dus krijgt het rest- en PMD-afval voortaan een eigen afvalbak. 

In totaal komen er dertien restafvalbakken en zeven PMD-afvalbakken die ook groter zijn dan de huidige vuilbakken. Er kan nu 120 liter gedeponeerd worden, in plaats van 70 liter afval. Er is ook een peukenhouder voorzien. 

Het bestuur mikt op begin juni om de nieuwe afvalbakken te plaatsen. Niet onbelangrijk is dat dit project mee opgenomen wordt in het coachingtraject in strijd tegen zwerfvuil en sluikstort via Mooimakers waarvoor het Lokaal Bestuur een subsidie toegezegd kreeg van € 70.000 over een periode van drie jaar.

Gepubliceerd op donderdag 29 april 2021 12 u.