Nieuwe internetpc's in de bib RSS

Wil je graag een reis boeken, huiswerk maken of tickets printen? Het is allemaal vlot mogelijk met de nieuwe, supersnelle internetcomputers in de bib!

De bib kreeg gloednieuwe internetcomputers. Alle pc's werken met het besturingssysteem Windows 10. De vertrouwde programma’s Word, Excel en PowerPoint zijn beschikbaar.

Wil je een computer gebruiken in de bibliotheek? 

Er staan internetpc’s ter beschikking in Cyberspace en op de zolderverdieping in de zaal Mens (Grote bibliotheek). Je kan er internetten en e-mailen, tekstverwerken en databanken raadplegen. Kinderen en jongeren (tot 14 jaar) kunnen de internetpc’s in de Tienerkamer (Kleine bibliotheek) gebruiken.

Kosten

Gratis voor wie lid is van de bib.

Hoe ga je te werk?

  • In het toetsenbord van elke internetpc is er een e-ID lezer ingewerkt, zodat je je vlot kan aanmelden met je elektronische identiteitskaart.
  • Heb je geen elektronische identiteitskaart? Tik dan het kaartnummer (8370…) van je lenerskaart/smartcard van de bib, je voornaam en naam in.
  • Klik op ‘ik wil nu gebruikmaken van de computer’ om je aan te melden.
  • Selecteer de duur van je internetsessie (minimum 15 minuten, maximum 120 minuten).

Opgelet! Pc-gebruik is beperkt tot maximum 2 uur/dag, die kan opgenomen worden in één aaneensluitende sessie of verspreid worden over meerdere sessies op eenzelfde dag.

Gepubliceerd op woensdag 27 maart 2019 16.37 u.