OPC schort tijdelijk de controles op RSS

In overleg met en op uitdrukkelijke vraag van enerzijds de federatie van de parkeerbeheerders op het openbaar domein en anderzijds de beleidsverantwoordelijken van de meeste steden heeft OPC besloten de controles op de straat tijdelijk op te schorten.

Deze maatregel gaat in vanaf woensdag 18 maart 2020 om 12 uur en dit voor de duurtijd van de door de overheid genomen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.
Dit wil zeggen dat er tijdens deze periode geen parkeerretributies uitgeschreven worden in de blauwe en in de betalende zones.

Het technisch onderhoud van alle parkeerautomaten blijft echter gegarandeerd en alle schermen en toetsen van de parkeerautomaten zullen op regelmatige basis ontsmet en schoongemaakt worden om mogelijke besmetting van personeel en automobilisten uit te sluiten.

De administratieve medewerkers van de parkingshop blijven werkzaam tijdens de openingsuren, maar werken achter gesloten deuren. Zij zijn tijdens de openingsuren te bereiken via mail of telefoon.

Gepubliceerd op donderdag 19 maart 2020 15.24 u.