Opnieuw wekelijkse markt vanaf 18 mei RSS

Het Lokaal Bestuur Blankenberge heeft beslist om de wekelijkse markt terug te laten plaatsvinden vanaf maandag 18 mei 2020.

De plaatsen zijn voorlopig enkel voorbehouden voor abonnementhouders die voeding aanbieden. In een volgende fase wordt er bekeken hoe de overige standhouders op een veilige manier deel kunnen uitmaken van het marktgebeuren.

18 mei is geen toevallig gekozen datum, de kustburgemeesters beslisten om vanaf die dag opnieuw tweedeverblijvers en eigenaars van stacaravans te verwelkomen in de kustgemeenten en dus ook in Blankenberge. De heropstart van de markt wordt zo gekoppeld aan de komst van tweedeverblijvers.

Het Lokaal Bestuur wil zoveel mogelijk inzetten om de levensnoodzakelijke voorzieningen vlot te laten verlopen. Dit kan enkel toegelaten worden met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals het garanderen van de social distancing. Door mensen ook de mogelijkheid te geven om voeding op de markt te kopen, wil Blankenberge de lokale supermarkten ontlasten van de eventuele extra toestroom van mensen vanaf 18 mei.

De wekelijkse markt zal vanaf 18 mei 2020 terug plaatsvinden op de Grote Markt en dit op maandag- en vrijdagochtend.

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020 10 u.