Oproep ZeeUitzicht RSS

2018 is uitgeroepen tot het Jaar van de Noordzee. Een erkenning die onze zee dubbel en dik verdient!

De zee doet immers van alles voor ons: ze regelt ons klimaat, biedt via de havens toegang tot de rest van de wereld en levert vis, zand, windenergie, heel wat biodiversiteit en ongebreideld strandvertier.
Vanuit een appartement met zeezicht is het turen naar de ondergaande zon, de vele boten aan de einder en het leven op het strand een heerlijk tijdverdrijf. In de winter maken lege stranden de weidsheid nog indrukwekkender en krijg je zicht op woeste golven, trippelende zeevogels en wandelaars die komen uitwaaien.

De dienst Natuur- en Milieueducatie van de provincie West-Vlaanderen is voor het project ZeeUitzicht op zoek naar eigenaars van een appartement op de Zeedijk die in de winter van 2018-2019 hun appartement met zeezicht voor één namiddag gratis willen openstellen om er een boeiende, interactieve lezing voor een selecte groep mensen te organiseren.
Tijdens deze namiddag nodigt de provincie West-Vlaanderen in jouw appartement een zeewetenschapper en een zeegids met telescoop uit voor een frisse blik op onze Noordzee. Wie zijn appartement openstelt, wordt in het voorjaar van 2019 uitgenodigd voor een gratis zee-excursie met zicht op onze Belgische kustlijn.

Interesse?

Stuur een e-mail met je contactgegevens naar klaas.bogaert@west-vlaanderen.be of bel naar 059 27 07 25.

Gepubliceerd op woensdag 25 juli 2018 10.56 u.