Oude restafvalzakken blijven bruikbaar in 2022 RSS

Inwoners van Blankenberge mogen nu toch hun oude, lichtgroene restafvalzakken blijven gebruiken na 31 december 2021.

Op 1 april 2021 schakelde Blankenberge over naar nieuwe huisvuilzakken voor restafval en P+MD. Aanvankelijk zouden de oude restafvalzakken vervallen op 31 december 2021, maar omdat heel wat mensen oude zakken hebben liggen, mogen ze die nu onbeperkt blijven gebruiken. Enige voorwaarde is dat het maximumgewicht van 15kg niet wordt overschreden.

De oude restafvalzakken, dat zijn de lichtgroene zakken met volumes van 40 en 75 liter. De nieuwe restafvalzakken zijn donkergroen van kleur en hebben een kleinere inhoud: 30 en 60 liter. Dat komt omdat er meer afval in de P+MD-zak mag, waardoor er minder in de restafvalzak terechtkomt.

Lees hier waar je de zakken koopt en hoeveel ze kosten. 

Let op!

Als je ’s morgens of ’s avonds in het donker je vuilniszak op straat zet, vergis je dan niet van zak. De donkergroene kleur van de nieuwe zakken lijkt in het donker erg goed op de zwarte afvalzakken. Als je per ongeluk een zwarte zak buiten zet, riskeer je dat je zak als sluikstort wordt aanzien en kan je een boete krijgen. Een verwittigd inwoner is er twee waard.

Afvalkalenders

De afvalkalenders voor 2022 zijn op vandaag nog niet beschikbaar. Zodra daar verandering in komt, vind je de kalenders per zone hier terug.

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021 12 u.