Overgangsperiode nieuw parkeerbeleid RSS

Het nieuw parkeerbeleid dat vanaf 2020 van start gaat, vraagt heel wat voorbereidingen. De uitrol loopt momenteel volop.

Traditioneel is december een drukke periode voor de OPC Parkingshop, het parkeerbedrijf dat de vernieuwing van bewonerskaarten en abonnementen in goede banen moet leiden. Met de uitrol van het nieuwe parkeerbeleid wordt een nog grotere piek van aanvragen verwacht. Het stadsbestuur maakte met het parkeerbedrijf enkele afspraken omtrent een overgangsperiode.

De voorbije weken werd er achter de schermen heel wat werk verricht in functie van de uitrol van het nieuw parkeerbeleid. De technische dienst plaatste de noodzakelijke zoneborden alsook heel wat herhalingsborden. Er komen ook nog informatieve borden aan de invalswegen waarbij de goedkope randparkings duidelijk onder de aandacht gebracht worden.

Het parkeerbedrijf is intussen gestart aan de verspreiding van de informatiefolder en het e-loket is sinds eind vorige week beschikbaar via de website: www.parkeren.be/blankenberge.

Aangezien de verdeling van de folder en de uitrol van het e-loket een verantwoordelijkheid is van OPC en aangezien ze hierbij een achterstand hebben opgelopen, werd er een overgangsperiode voorzien.

Volgende afspraken werden gemaakt met OPC:

  • alle bestaande kaarten, zowel abonnementen als bewonerskaarten blijven geldig tot 31 januari 2020;
  • bewonerskaarten en abonnementen kunnen online aangevraagd worden via het e-loket van OPC;
  • de controles zullen zich beperken tot de periodes, de straten en de zones waar nu al betalend parkeren en blauwe zone van toepassing is;
  • uitbreiding van de openingsuren van de parkeershop;
  • extra mankracht in de parkeershop.

Meer info en openingsuren? www.parkeren.be/blankenberge.

Gepubliceerd op maandag 23 december 2019 10.22 u.