Planadvies bij bouwen & verbouwen

Duurzaam wonen betekent meer dan enkel een huis bouwen dat lang mee gaat. Duurzaam wonen houdt ook rekening met het gebruik van ecologische materialen, energieverbruik, isolatie, ventilatie, opwekken van groene stroom, flexibiliteit en aanpasbaarheid. Een duurzame woning is niet alleen een woonst die gezond en aangenaam is om in te wonen. Wie bij het (ver)bouwen van een woning duurzaam denkt, bewijst ook het milieu een gunst. Een duurzame woning betekent wel een extra investering, maar die win je terug met onder meer premies en een lagere energiefactuur.

Het stadsbestuur vindt het belangrijk dat de huizen die momenteel worden gebouwd of verbouwd zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom biedt het stadsbestuur, in samenwerking met de provincie aan de kandidaat (ver)bouwer de mogelijkheid om aan een goedkoop tarief advies in te winnen.

Deze adviezen worden gegeven door Acasus.

Voor wie?

Particulieren kunnen bij Acasus terecht voor onafhankelijk advies over hun bouwproject. De adviseurs screenen je plannen en bekijken waar je nog winst kunt boeken in comfort en budget:

  • Isoleer ik best het dak, de muren of de vloer? En wat met ventilatie?
  • Hoe renoveer ik mijn woning met milieuvriendelijke en gezonde materialen?
  • Welke premies kan ik allemaal aanvragen?
  • ...

Je keert terug met een oplossing op maat en concrete antwoorden. Zowel voor nieuwbouw als voor kleine verbouwingen of aanpassingen. Ook je architect is welkom.

Procedure

Bouwadvies aanvragen doe je door het digitale aanvraagformulier in te vullen op de website van de Provincie West-Vlaanderen.

Bedrag

Dankzij de steun van de Provincie West-Vlaanderen betaal je slechts 25 euro in plaats van 300 euro voor advies op kantoor in Veurne of 50 euro voor advies bij je thuis.