Reservatieplatform strandbedden RSS

Het Lokaal Bestuur Blankenberge en WP Hotels & Events zetten hun schouders onder een project dat het mogelijk moet maken voor de inwoners, tweedeverblijvers en (meerdaagse) bezoekers om hun strandbed online te reserveren.

Vanuit de logiessector kwam het signaal dat er bij de gasten onzekerheid bestond over beschikbare plaatsen op het strand. Vanuit deze bezorgdheid ontstond het idee bij enkele lokale ondernemers om een online platform te ontwikkelen. Het Lokaal Bestuur zet graag mee de schouders onder dit project. Wie deze zomer een verblijf in Blankenberge boekt kan meteen ook een strandbed erbij boeken. Het is een win-win voor iedereen. We bieden de bezoeker zekerheid van een plaatsje op het strand om te zonnebaden. Voor de logiessector is het een extra service die ze kunnen aanbieden aan hun klanten. En ook voor de strandbars biedt het tal van mogelijkheden.

Enerzijds is er het ‘vrije strand’, daar kan iedereen terecht in afgebakende bubbels. Hiervoor hoeft men niet te reserveren. Wie eerst komt heeft plaats.

Anderzijds kan je voor een strandbed terecht bij één van de deelnemende strandbars. Bezoekers kunnen surfen naar www.strandbars.com om via dit nieuwe reservatiesysteem van thuis uit een boeking te maken. Dit zolang de voorraad strekt uiteraard. Om te vermijden dat alles van ver op voorhand volgeboekt zou zijn worden gedane boekingen niet terugbetaald. Zo worden meteen ook annulaties wegens slecht weer uitgesloten. Om het voor de strandbarhouder overzichtelijk te houden worden de reservaties telkens de dag voordien om 22 uur afgesloten. Zonnebaders kunnen zich nog steeds de dag zelf ter plaatse aanbieden en in functie van de beschikbaarheid nog een plaatsje bemachtigen.

Het boekingsplatform biedt de strandbars ook de mogelijkheid om extra producten zoals parasols, windzeilen, handdoeken,… aan te bieden. Daarenboven worden tijdens het boekingsproces de contactgegevens (van de hoofdboeker van de ‘bubbel’) verzameld, wat ‘contact tracing’ in tijden van corona mogelijk zal maken.

Gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2020 15.45 u.