Schenk kinderkledij lokaal via ’t Kinderpaleis RSS

Een kind opvoeden neemt een grote hap uit het huishoudbudget. Een babyuitzet zoals een buggy, draagdoek, sterilisator, speelgoed of kleertjes zijn noodzakelijk, maar gebruiken we niet lang. Voor veel mama’s en papa’s is het interessant om deze zaken tweedehands aan te schaffen.

’t Kinderpaleis, een initiatief van het Lokaal Bestuur Blankenberge, biedt hiervoor een oplossing.
’t Kinderpaleis biedt speelgoed, boeken, babyspulletjes (zoals luiers, meubels of beddengoed) en tweedehandskinderkledij- of schoenen aan voor inwoners van 0 tot 18 jaar. Ook zwangerschapskledij zit in het assortiment. Het kledijdepot is er voor alle inwoners van Blankenberge en Zuienkerke met een matig inkomen.

In 2019 bereikte 't Kinderpaleis meer dan 700 gezinnen en het aantal groeit nog steeds. We blijven op zoek naar bruikbare kinderkledij en babyspulletjes. Daarom doen we een warme oproep om kinderkledij te schenken, wetende dat Belgen jaarlijks bijna 15 kilogram kleren weggooien en daarmee de koplopers van Europa zijn. Via ’t Kinderpaleis krijgt je kledij een tweede leven in eigen stad en je steunt tevens een sociaal project dat goed is voor het milieu. Niet alleen inwoners kunnen iets schenken, maar ook bedrijven die onverkochte producten of overstocks hebben. De bruikbare spullen worden gesorteerd en komen terecht in ’t Kinderpaleis. Daar worden de goederen verkocht aan een zacht prijsje.

Inzamelpunten

De inzamelpunten vind je op verschillende locaties in Blankenberge:

  • ’t Kinderpaleis, dienstencentrum De Bollaard (Koning Albert-I-Laan 112). De textielcontainer is 24/7 toegankelijk. Die kan je terugvinden aan de achterzijde van het dienstencentrum, via de Groenestraat. 
  • Kinderdagverblijf ’t Schelpje (Rood-Kruisstraat 17), tijdens de openingsuren.

Grote artikelen (kinderbedjes, parken, kinderwagens,…) breng je binnen na afspraak: Veerle Scherpereel (T 050 43 18 84), ’t Kinderpaleis – Dienstencentrum De Bollaard (T 050 43 12 02) of via Sociaal Huis Blankenberge (T 050 43 12 08).

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020 9 u.