Steek Waterfront een handje toe RSS

In 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog. GoneWest organiseert daarom als afsluiter van de eeuwherdenking het Waterfront, een evenement waarbij een 21 kilometer lange ketting gevormd wordt van Oostende tot Zeebrugge.

Het Waterfront vindt plaats op vrijdag 29 juni 2018 om 19 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op Canvas. Hiervoor worden er ook voor Blankenberge nog vrijwilligers en participanten gezocht.

In Blankenberge zijn er 3 hoofdzones, met elk een instapplaats: Pekelput, Casino en Beachclub. De instapplaats staat onder leiding van een hoofdzoneverantwoordelijke en baliemedewerkers. Iedere hoofdzone is onderverdeeld in deelzones, o.l.v. een verantwoordelijke redder. Aan iedere deelzone worden enkele groepen toegewezen van ongeveer 30 personen, o.l.v. een groepsverantwoordelijke. Wij kunnen je hulp als groepsverantwoordelijke gebruiken.

Wat wordt er van je verwacht?

Je meldt jezelf aan op het instappunt om 17 uur en verzamelt de bootjes voor je groep.
Om 18 uur begeleid je je groep naar en in de zee, bezorgt de deelnemers hun bootje en zorgt i.s.m. de redders dat de deelnemers mooi verspreid staan over jouw zone en dat de tewaterlating mooi verloopt (bootjes niet laten lossen, serene sfeer, geen afval achterlaten)
Om 20 uur begeleid je je groep uit het water en terug naar het instappunt en informeert hen wat ze met hun bootjes kunnen doen (niet achterlaten = mee naar huis ofwel terug naar instappunt). Tegen 21 uur zit het er dus op.

Meld je als groepsverantwoordelijke via:

  • www.gonewest.be
  • stuur een e-mail naar evenementen@blankenberge.be, met opgave van:
    • naam
    • mailadres
    • telefoonnummer

Samen maken we er een mooi herdenkingsmoment van!

Gepubliceerd op woensdag 16 mei 2018 11.10 u.