Thema bloemencorso 2023 gekend RSS

The greatest parade! Dat is het thema voor het Blankenbergse bloemencorso in 2023. Met een succeseditie in 2022 legt de regisseur de lat hoog. Showgehalte moet het komende jaar centraal staan.

Het thema is gebaseerd op de film The Greatest Showman. Een film die tot ieders verbeelding spreekt. Een man jaagt zijn dromen na met als doel om de beste show ter wereld neer te zetten.

Concreet zal niet het filmische verhaal in bloemen vertaald worden. Wél zal de aanstekelijke vibe, de sfeer en de bijpassende energie tot leven worden geroepen. Het corso zal vooral baden in een groot circusgehalte van een hoger niveau. Denk daarbij aan retro circus, rariteiten, curiositeiten, vaudeville, freaks en theatre Macabre.

Met dit onderwerp bouwt het bestuur verder op het hoge niveau van het voorbije corso. Eerder succesvol ge├»ntroduceerde nieuwigheden zoals overkoepelende muziek, acts, dansers en acteurs per stoetdeel zal in 2023 ook behouden blijven. Dat was een formule die nogal gesmaakt werd bij de toeschouwers. Het bestuur blijft streven naar een échte belevingsstoet, met jaarlijks wat nieuwigheden. Dit thema leent er zich perfect toe, het wordt een corso om naar uit te kijken.

Het bloemencorso gaat uit op zondag 27 augustus 2023.

Gepubliceerd op maandag 21 november 2022 9 u.