Vaccinatiecentrum

Een COVID-19-herfstprik krijg je in ziekenhuis AZ Zeno, campus Blankenberge (Dr. Fr. Verhaeghestraat). Het gebouw is toegankelijk voor personen met een beperkte(re) mobiliteit.
De ingang van het vaccinatiecentrum bevindt zich aan de zijkant van AZ Zeno, in de A. Rodenbachstraat.

Intussen kregen alle Vlamingen die ouder zijn dan 18 jaar de kans zich te laten vaccineren en ging de vaccinatiecampagne in november in waakfase. Dit betekent dat je nog terecht kan in het vaccinatiecentrum, maar die zal minder vaak open zijn. Om iedereen voldoende kansen te geven om zich te laten vaccineren, kan je sinds half november ook bij jouw huisarts of apotheker terecht voor een vaccin.

Je besliste om je te laten vaccineren? Dan moet je het volgende weten: 

Vaccinatie-uitnodiging

Je ontvangt van de Vlaamse overheid een brief, e-mail en/of sms met een vrijblijvende oproep om je te laten vaccineren. Volg de instructies om het voorgestelde vaccinatiemoment te registreren of te verplaatsen. 

Lukt het moeizaam om je online te registreren? Stuur dan een e-mail naar vaccinatiecentrum@blankenberge.be. Vermeld in je e-mail zeker jouw telefoonnummer, zodat we jou kunnen opbellen.

Hoe geraak je in het vaccinatiecentrum? 

Het vaccinatiecentrum is vlot bereikbaar. Kom liefst te voet, met de fiets of gebruik het openbaar vervoer om de parkeerdruk tot een minimum te beperken.

Ben je een Zuienkerkenaar of kies je er toch voor om met de wagen te komen? Dan kan dat zeker, er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de buurt: 

 • je komt te voet of met de fiets: er is een ruime fietsparking aan het vaccinatiecentrum

 • je komt met het openbaar vervoer:
  • maak je gebruik van de Centrumbus? Stap af aan halte Fabiolaziekenhuis; 
  • reis je met de tram? Tramhalte Blankenberge Markt aan de haven op het Koning Leopold III-plein ligt op 650 meter wandelen van het vaccinatiecentrum. Via de Ijzerstraat en de A. Rodenbachstraat wandel je tot aan het vaccinatiecentrum;
  • Zuienkerkenaars kunnen met bus 33 van De Lijn (eindhalte Station) naar het vaccinatiecentrum. Vanaf de bushalte neem je de tram tot aan halte Blankenberge Markt. Via de Ijzerstraat en de A. Rodenbachstraat wandel je tot aan het vaccinatiecentrum.

 • je komt met de wagen
  • Er is parkeergelegenheid in de buurt van de Dr. Fr. Verhaeghestraat
  • Vergeet niet om je parkeerkaart zichtbaar te leggen

 • je komt met de taxi, die zet je net voor het vaccinatiecentrum af: 
  • taxistop aan de ingang van het vaccinatiecentrum
  • ligt je vaccinatiedatum vast? Ben je een 65+’er en ben je ingeschreven in het in het bevolkings- of vreemdelingenregister van Blankenberge? Dan kan je als 65+'er gratis een taxivoucher 65+ aanvragen. Stuur hiervoor een e-mail naar vaccinatiecentrum@blankenberge.be met je naam en telefoonnummer. Houd er rekening mee dat je de voucher ongeveer 7 dagen voor je vaccinatiedatum aanvraagt. Ze worden je met de post toegestuurd. Per afspraak in het vaccinatiecentrum ontvang je een voucher met een coupon voor de heenrit en een coupon voor de terugrit. Op iedere coupon staat jouw naam en de datum van je vaccinatieafspraak. De coupons zijn dus strikt persoonlijk en worden niet ingewisseld indien je er geen gebruik van maakt.
 • je hebt nood aan aangepast vervoer en je bent een Zuienkerkenaar: neem contact op met de gemeente Zuienkerke via T 050 43 20 50 of via T 0474 92 21 98 voor kosteloos, aangepast vervoer.

Het vaccinatiecentrum: wat en hoe? 

We raden je aan om gemakkelijke kleding te dragen, waarbij je snel je mouw kan opstropen en je arm kan ontbloten. 

Het dragen van een mondmasker is verplicht!

Vooraleer je het vaccinatiecentrum betreedt:

 • Je meldt je aan in de witte tent voor het gebouw en volgt daarna de aanwijzingen in het gebouw. 
 • Probeer zoveel mogelijk het gereserveerde tijdsslot te respecteren. Houd je identiteitskaart en eventueel je inschrijvingsbewijs bij de hand!

Na de vaccinatie: 

 • Je vaccin wordt na het toedienen geregistreerd. Je ontvangt een vaccinatiekaart waarop geregistreerd staat dat je je vaccin toegediend kreeg. Meer info, klik hier.
 • Een steward begeleidt je naar de wachtruimte. Neem je hier minstens 15 minuten plaats? Volg de instructies van de stewards.