Tramhalte Maritieme Zone is operationeel RSS

Vanaf vandaag, 1 juli, stoppen de eerste trams aan tramhalte Maritieme Zone. De nieuwe halte aan de Grote Edestraat kadert in de heroriëntatie van meerdere tramhaltes op het grondgebied Blankenberge de komende jaren.

De aanleg van de nieuwe tramhalte aan de Grote Edestraat is de eerste ingreep die kadert in de samenwerkingsovereenkomst die werd gesloten met De Lijn om tot een geoptimaliseerde spreiding van de tramhaltes te komen op ons grondgebied. De nieuwe halte betekent voor de bewoners van de aanliggende woonwijk, die sterk vragende partij zijn, een extra vervoersmogelijkheid. Daarnaast zal de nieuwe halte ook een troef zijn die we kunnen uitspelen om onze randparking te promoten bij bezoekers aan onze stad. Eveneens niet te onderschatten is dat de tramhalte ook een positief effect zal hebben op de aanwezige bedrijvigheid in de buurt. De betere spreiding van de haltes, maar ook een impuls naar comfort toe wat betreft de halteaccommodatie zal ongetwijfeld bijdragen tot een meer duurzaam verplaatsingsgedrag. Ook de nieuwe kusttram Zeelijner is een mooie surplus.

Met de realisatie van deze nieuwe tramhalte heeft de stad vanaf 1 juli met haltes Markt, Station, Pier, SEA LIFE en Duinse Polders tijdelijk zes haltes. Zodra de werken in de A.Ruzettelaan starten, worden dat opnieuw vijf haltes; de haltes SEA LIFE en Pier worden vanaf dan samengevoegd. Het aantal haltes op het grondgebied Blankenberge blijft dus gelijk, maar de spreiding wordt geoptimaliseerd.

De nieuwe halte verbetert alleszins aanzienlijk de bereikbaarheid van de westkant van Blankenberge met de Kusttram. Reizigers, toeristen, inwoners, lokale handelaars, attracties,... iedereen profiteert mee. De Lijn heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat deze nieuwe halte Maritieme Zone een succes wordt.

Gepubliceerd op donderdag 1 juli 2021 11 u.