[21.12.2022] A. Ruzettelaan: einde werken fase 2

Er is heel wat werk verzet in de A. Ruzettelaan de afgelopen maanden. Fase 2 van de werken is afgerond, vanaf 9 januari 2023 start fase 3.

Einde werken fase 2

Op 23 december mag je opnieuw rijden op het deel van de A. Ruzettelaan tussen de A. Van Ackersquare en de M. Devriendtlaan. Aan de noordzijde, tussen de J. Gadeynehelling en het kruispunt met de Koning Albert I-laan kwam er een breed, comfortabel fietspad. De duinzone breidde uit tot aan de trambedding en kreeg meer dan 12.000 extra planten. Aan de zuidzijde blijft één rijvak over voor gemotoriseerd verkeer. Daar geldt eenrichtingsverkeer in de richting naar het stadscentrum.

Nieuwe tramhalte in gebruik

Op 24 december 2022 neemt De Lijn de nieuwe tramhalte Pier in gebruik. Deze nieuwe halte aan de voet van de J. Gadeynehelling vervangt de voormalige haltes Sea Life en Pier. Voortaan stopt de tram alleen nog aan de nieuwe halte.

Parkeerplaatsen

De parkeerplaatsen aan de noordzijde van de A. Ruzettelaan zijn klaar voor gebruik. De parkeerplaatsen in de groenzone blijven nog even afgesloten. Het gras moet er eerst voldoende aansterken.

Ondergrondse afvalcontainers

In de heraangelegde zone staan voortaan zes ondergrondse afvalcontainerscontainers:
drie restafvalcontainers op de hoek met de Rogierlaan;
twee restafvalcontainers en één glascontainer op het centraal plein aan de Astridlaan.
Je kan er 24/7 je restafval in kwijt. Meer info lees je hier.

Start werken fase 3

Vanaf 9 januari 2023 werken aannemers verder in de zone tussen de Koning Albert I-laan en de A. Van Ackersquare.
Aan de noordzijde starten de werken tussen de Verweehelling en de Gadeynehelling. In deze fase blijft het kruispunt met de Verweehelling en de Graaf Jansdijk open voor het verkeer. Het kruispunt met de J. Gadeynehelling blijft zo lang mogelijk open.

Tijdelijke parkeerkaart

Heb je door de werken geen toegang tot je garage? Met een tijdelijke parkeerkaart parkeer je gratis op een publieke parkeerplaats in de omgeving. Haal je gratis parkeerkaart af bij OPC Parkingshop in de P. Devauxstraat 16. Breng bij de aanvraag een attest mee dat bewijst dat je huurder of eigenaar van de garage bent. Dit attest verkrijg je in het stadhuis bij de dienst Belastingen (gelijkvloers), J.F. Kennedyplein 1.