Vernieuwde recreatieve hotspot in Uitkerkse Polder RSS

De picknickplaats langs de Scharebrugstraat kreeg een metamorfose. Dankzij een ingrijpende renovatie is de plek omgetoverd tot een aantrekkelijke recreatieve hotspot voor jong en oud.

Ideaal om even halt te houden tijdens je fietstochtje en om in alle rust te genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

De officiële opening vond plaats op 8 mei, met gedeputeerde voor Toerisme en Recreatie en voorzitter van Westtoer Sabien Lahaye-Battheu en het lokaal bestuur van Blankenberge. De picknickplaats ligt langs het recreatieve fietsnetwerk met knooppunten van Westtoer, vlakbij fietsknooppunt 89.

Wat mag je verwachten?

  • Twee picknicktafels, waarvan één geschikt voor rolstoelgebruikers.
  • Twee grote vogelkijkwanden met informatie over de lokale vogelsoorten, de geschiedenis van het natuurgebied, een kaart van de Uitkerkse Polder en de andere natuurgebieden in Blankenberge en een speelpaneel van Snuit met een zoektocht voor de kleintjes.
  • Ligbanken om optimaal te genieten van de omgeving.
  • Een loopbrug met wilgenkunst van lokale kunstenaar Jean-Louis Müller over het waterloopje, perfect voor een unieke foto.
  • Fietsstallingen op twee plaatsen.

Realisatie

De vernieuwde picknickplaats is een project van lokaal bestuur Blankenberge, met steun van het Provinciaal Reglement voor de Toeristische Impulsen van de provincie West-Vlaanderen.

Deze prachtige recreatieve hotspot is een waardevolle toevoeging aan het toeristische aanbod van Blankenberge. Het is de ideale plek om te ontspannen en de natuur te beleven en bovendien perfect bereikbaar met de fiets of te voet. 

De toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de aandacht voor spel en avontuur maken deze plek extra waardevol. De speelse elementen maken van dit plekje iets om naar uit te kijken voor de jongsten tijdens hun fietstochtje in de polders. Ze zullen zich hier niet vervelen en het is nog leerrijk ook!

Gepubliceerd op maandag 13 mei 2024 12 u.