Verstrenging coronamaatregelen in Blankenberge RSS

De Nationale Veiligheidsraad ging over tot de verstrenging van de coronamaatregelen. De algemene bepalingen gaan samen met enkele lokaal genomen maatregelen die van start gaan op zaterdag 25 juli.

Mondmaskers

Vanaf 25 juli is een mondmasker dragen verplicht voor alle personen vanaf 12 jaar op volgende locaties in onze stad en dat 24/24 & 7/7

 • Zeedijk
 • Oosterstaketsel 
 • de Pier 
 • Winkelcentrum
  • Zie kaart (geel): Kerkstraat, Molenstraat, Manitobaplein, Langestraat, Vissersstraat, Bakkersstraat, Casinoplein, Steenstraat.

Op het strand en op de hellingen naar de Zeedijk wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen

Verder is het dragen van een mondmasker ook verplicht:

 • tijdens de wekelijkse markt (maandag & vrijdag) & kermissen;
 • op het recyclagepark
 • in publieke delen van openbare gebouwen;
 • in de horeca (behalve aan tafel);
 • op drukke plaatsen (zowel privé als op het openbaar domein). 

Breng je een bezoekje aan het Belle Epoque Centrum of aan één van onze expo's (750 jaar Blankenberge of Suske en Wiske: 75 jaar)? Ook daar is het dragen van een mondmasker verplicht! 

Let op het gebruik van een correct masker: een spatmasker (masker met kinondersteuning) beschermt niet tegen een besmetting! Ze zijn volledig open en houden niets tegen, ze beschermen noch de drager, noch de mensen uit de omgeving. 

Horeca

Het dragen van een mondmasker wordt er verplicht, behalve aan tafel. Van zodra je de tafel verlaat voor bv. een toiletbezoek, draag je een mondmasker. Om 1 uur sluit de horecazaak, een consumptie kan tot ten laatste 00.30 uur besteld worden. 

Klanten moeten hun telefoonnummer of e-mailadres doorgeven zodat ze gecontacteerd kunnen worden in geval van een besmetting. Die info zal twee weken bewaard worden en mag alleen worden gebruikt voor tracing-doeleinden. 

Ook in de strandbars gelden deze regels. 

Nachtwinkels 

Het sluitingsuur van de nachtwinkels in Blankenberge wordt vervroegd naar 22 uur. 

Contactbubbels 

Vanaf woensdag 29 juli 2020 wordt de sociale bubbel weer kleiner en mag je per gezin (en dus niet meer per individu!) met dezelfde 5 personen afspreken en dit tot eind augustus. Kinderen jonger dan twaalf zijn niet opgenomen in deze telling. Die 5 personen zijn mensen bovenop jouw gezin met wie je dus nauwe contacten mag hebben, contacten waarvoor de veiligheidsafstand niet altijd moet worden gerespecteerd. Buitenactiviteiten moeten waar mogelijk nog steeds de voorkeur krijgen.

Gepubliceerd op vrijdag 24 juli 2020 11 u.