Vertellementen aan de haven

27 juni tot 26 augustus 2020

Daar, in het westen van de stad aan de glinsterende jachthaven, waar ouders zich terug kind voelen en waar kinderen hun fantasie kunnen prikkelen, zijn er Vertellementen aan de haven.

Gedurende de zomermaanden toveren we het Leopoldpark en de Paravangomgeving om tot een plaats waar sprookjes en volkslegendes centraal staan.

Zeven verhalenzuilen staan verspreid langs de Havenstraat en de Barcadère (tot aan het gebouw van de VBZR). Druk met je voet op de wondere knop en een verhalenwereld komt tot leven. Kom regelmatig langs, iedere week zijn er andere verhaaltjes over o.a. Tijl Uilenspiegel, Baron van Munchhausen, Gullivers reizen, Jantje en zijn oma, Vlaamse volkslegenden en Griekse mythologie. Tof is dat de verhalen voor alle leeftijden zijn. Jantje en zijn oma is vooral voor kleuters, de Vlaamse volkslegenden spreken ook volwassenen aan.
Enkele Vlaamse stadslegendes worden toegepast op Blankenberge, kan jij raden over welke legende het gaat?

Het Leopoldpark wordt sprookjesachtig aangekleed. Negen verhaalpalen met voetdrukknop activeren een tafereeltje met audio. Hier telkens een kort verhaaltje van gemiddeld 3 minuten.
Kijk om je heen, prikkel je zintuigen. Hoor je de feeërieke muziek? Vind je de kabouters?

Vertellementen aan de haven is er voor jong en oud en is gratis.

Project met de steun van www.ikzomerwestvlaams.be & de Provincie West-Vlaanderen.