Schrijf je in voor groepsaankoop zonnepanelen RSS

In september start in West-Vlaanderen een vierde groepsaankoop zonnepanelen. Inschrijven voor de groepsaankoop kan vanaf 1 september via www.wijkiezen.be. Op 3 oktober vindt de veiling plaats, waarin gekwalificeerde leveranciers hun scherpste prijs bieden. De leverancier die het laagste bod doet, wint de veiling. Vanaf 22 oktober krijgen de deelnemers een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier. Dit voorstel kunnen zij accepteren tot 7 december. Wanneer zij ingaan op het aanbod, wordt gestreefd om voor de zomer van 2019 hun zonnepanelensysteem te installeren.

Via de groepsaankoop kunnen inwoners een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Via de groepsaankoop word je helder en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gedurende het gehele traject, van inschrijving tot installatie, staan er medewerkers ter beschikking om op al je vragen te antwoorden, en je te begeleiden als er toch iets niet naar wens zou gaan.

Door veel geïnteresseerden samen te brengen kan op de veiling een scherpe prijs worden aangeboden. Ook de kwaliteit van de producten, leveranciers en garantievoorwaarden, kunnen op deze manier worden gewaarborgd.

Stad Oostende en EOS namen niet voor niets de vierde keer het initiatief om een groepsaankoop zonnepanelen te organiseren, om zo de provincie West-Vlaanderen een meer duurzame regio te maken. Net zoals vorig jaar sluit de stad Blankenberge zich aan bij deze organisatie. 

Zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Door zelf stroom op te wekken kan je besparen op je energiefactuur. Gemiddeld verdien je de kost van een installatie in minder dan 8 jaar terug. Nadien geniet je nog minstens 15 jaar van gratis stroom. Bovendien draag je bij aan een duurzame toekomst door een vermindering van je CO2-uitstoot.

Gepubliceerd op maandag 6 augustus 2018 15.07 u.