Vissersstraat krijgt verdere opwaardering RSS

Onlangs leverde het lokaal bestuur een omgevingsvergunning af voor de bouw van een complex op de hoek van de Vissersstraat, Weststraat en Nieuwstraat.

Met de goedkeuring wordt de architecturale uitstraling van dit deel van het centrum verder opgewaardeerd (nieuwbouw hotel Franky/de sloop en nieuwbouw van panden aan de Visserstraat 26, 28 en 30 tot aan het hoekpand Bakkerstraat 19 en 43, Weststraat 63, 65, 67 en 69 (complex Majestic), …

Het terrein bevindt zich op de hoek van de Vissersstraat, Weststraat en Nieuwstraat en omvat vijf panden in de Vissersstraat en een aangrenzend pand op de hoek van de Weststraat en de Nieuwstraat. De totale oppervlakte bedraagt 766,56 m². Daarvan is 561,08 m² bestemd voor nieuwbouw en 205,48 m² voor verbouwing. De bouwdiepte gaat van 15,06 meter tot 18,33 m.

De vijf panden worden volledig gesloopt, waarna er een nieuwe meergezinswoning wordt gebouwd die zal bestaan uit vier bouwlagen met een hellend dak. De kroonlijsthoogte is 12,41 m en de nokhoogte 17,60 m. Hieraan gekoppeld is een interne verbouwing van het gelijkvloers van het aangrenzend pand op de hoek van de Weststraat en de Nieuwstraat. Ondergronds komt een kelderniveau met tien parkeerplaatsen voor auto’s en een fietsenstalling voor achttien fietsen. Op de begane grond is plaats voor twee handelsruimtes met de nodige bergingen, technische ruimtes en sanitair. In totaal worden zestien woonunits gerealiseerd.

Gepubliceerd op woensdag 5 juni 2024 15 u.