Vraag online jouw Vrijetijdspas aan RSS

De vrijetijds- en cultuursector lijdt onder de COVID-19-impasse, maar het Lokaal Bestuur wil perspectieven blijven bieden. In het kader van het relanceplan werd daarom de Vrijetijdspas in het leven geroepen. 

Vraag online jouw vrijetijdspas aan

Met een Vrijetijdspas krijg je als inwoner of tweedeverblijver interessante kortingen en voordelen bij tal van vrijetijdsbestedingen in onze stad, denk maar aan cultuurvoorstellingen, speelpleinwerking of sportactiviteiten. Ook enkele toeristische attracties springen mee op de kar zoals SEA LIFE Blankenberge, Bowl Inn, De Lustige Velodroom of de Water-Taxi (…).

Elke inwoner (en dus ieder gezinslid) kan één exemplaar aanvragen. Ben je een tweedeverblijver? Dan kan je per verblijfsadres twee exemplaren aanvragen.

Om de figuurlijke geboorte van deze voordeelpas te vieren, biedt het bestuur het dit jaar gratis aan. De pas treedt in werking vanaf 31 augustus 2020 en is geldig t.e.m. 31 mei 2021. Ben je na deze datum overtuigd van het nut? Dan kan je vanaf 1 juni 2021 je Vrijetijdspas verlengen voor een bedrag van 10 euro. Je geniet dan gewoon verder van een diverse waaier aan voordelen. Let op, de pas is persoonsgebonden en dus enkel geldig in combinatie met je identiteitskaart.

Vrijetijdspas aanvragen

Een Vrijetijdspas kan je vanaf vandaag online aanvragen via de webshop van het Lokaal Bestuur en print je thuis gewoon uit of bewaar je simpelweg op je smartphone. Op de website www.blankenberge.be/vrijetijdspas vind je alle praktische info en ook een oplijsting van alle voordelen.

Heb je geen computer of lukt het niet om het online aan te vragen? Dan ga je gewoon langs in het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2). Houd dan zeker je identiteitskaart bij de hand! Als tweedeverblijver breng je je recentste attest van tweedeverblijfsbelasting mee.

Wanneer vrijetijdsactiviteiten weer zoals vóór de coronacrisis kunnen georganiseerd worden, dat weet niemand. Maar je mag erop rekenen dat het bestuur er alles aan doet om het zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Gepubliceerd op woensdag 9 september 2020 9.30 u.