Vrijetijdspas

Wat is de vrijetijdspas?

Met een Vrijetijdspas krijg je interessante kortingen en voordelen bij tal van vrijetijdsbestedingen in Blankenberge, denk maar aan cultuurvoorstellingen, speelpleinwerking of sportactiviteiten. Ook enkele toeristische attracties springen mee op de kar.

Bekijk hier alle kortingen en voordelen

Voor wie?

Elke inwoner (en dus ieder gezinslid) kan één exemplaar aanvragen.

Ben je een tweedeverblijver? Dan kan je per verblijfsadres twee exemplaren aanvragen.

Geldigheid

Vorig jaar riep het Lokaal Bestuur de Vrijetijdspas in het leven. De vrijetijdspas moest perspectief bieden aan de vrijetijds-en cultuursector die zwaar lijdt onder de COVID-19-crisis. Met de Vrijetijdspas, die het eerste jaar gratis is, krijg je als inwoner of tweedeverblijver interessante kortingen en voordelen bij tal van vrijetijdsbestedingen in onze stad, denk maar aan cultuurvoorstellingen, speelpleinwerking, sportactiviteiten of toeristische attracties.

De hoop was er om het vrijetijdsgebeuren na de zomer van 2020 opnieuw op te starten. Heel wat inwoners vroegen dan ook de vrijetijdspas aan, maar het covidbeest liet ons niet los en noodgedwongen moesten we opnieuw veel vrijetijdsactiviteiten schrappen. Hierdoor kon je de vrijetijdspas niet volledig benutten. Daarom verlengt het Lokaal bestuur de geldigheidsduur van de vrijetijdspas gratis met 1 jaar vanaf 1 juni 2021. De pas blijft dus geldig tot en met 31 mei 2022. Daarna kan de pas elk jaar tegen betaling verlengd worden.

Hoe werkt de gratis verlenging?

  • Heb je al een Vrijetijdspas? Je pas wordt automatisch verlengd. Je hoeft dus zelf niets te doen.
  • Heb je nog geen Vrijetijdspas? Vraag er snel een aan! 

Prijs

We bieden in 2021 de Vrijetijdspas gratis aan.

Ben je na 31 mei 2022 overtuigd van het nut? Dan kan je vanaf 1 juni 2022 je Vrijetijdspas verlengen voor een bedrag van 10 euro. Je geniet dan gewoon verder van een diverse waaier aan voordelen. Let op, de pas is persoonsgebonden en dus enkel geldig in combinatie met je identiteitskaart.

Hoe aanvragen?

Een Vrijetijdspas kan je online aanvragen via de webshop van het Lokaal Bestuur en print je thuis gewoon uit of bewaar je simpelweg op je smartphone.

Ben je een nieuwe gebruiker, dan registreer je je eerst via de knop 'Aanmelden als nieuwe gebruiker'. Heb je al een account in de webshop dan sla je stap 1 en 2 over.

  • Stap 1: je maakt een account aan via 'Aanmelden als nieuwe gebruiker'.
  • Stap 2: na deze procedure ontvang je een bevestigingsmail waarbij je jouw gebruikersaccount kunt activeren.
  • Stap 3: je logt in op jouw webshopaccount.
  • Stap 4: je gaat naar het tabblad 'Diverse'.
  • Stap 5: je selecteert het product 'Vrijetijdspas inwoner' of 'Vrijetijdspas tweedeverblijver', afhankelijk van de pas waarop jij recht hebt.
  • Stap 6: je selecteert bij aantal 1.
  • Stap 7: je gaat naar je winkelwagen en klikt op 'doorgaan'.
  • Stap 8: je kan de vrijetijdspas direct als pdf downloaden, de pas wordt ook naar jouw mailadres gestuurd.

Heb je geen computer of lukt het niet om het online aan te vragen? Dan ga je gewoon langs in het Infopunt Toerisme. Houd dan zeker je identiteitskaart bij de hand! Als tweedeverblijver breng je je recentste attest van tweedeverblijfsbelasting mee.