Vrijetijdspas

De COVID-19-impasse hakte er de voorbije maanden stevig in. Diverse sectoren zoals ook de vrijetijds- en cultuursector lijden onder het feit dat het virus maar moeilijk terug te dringen is. Toch vindt het Lokaal Bestuur het belangrijk om perspectieven te blijven bieden. In het kader van het relanceplan werd daarom de Vrijetijdspas in het leven geroepen.

Wat is de vrijetijdspas?

Met een Vrijetijdspas krijg je interessante kortingen en voordelen bij tal van vrijetijdsbestedingen in Blankenberge, denk maar aan cultuurvoorstellingen, speelpleinwerking of sportactiviteiten. Ook enkele toeristische attracties springen mee op de kar.

Bekijk hier alle kortingen en voordelen

Voor wie?

Elke inwoner (en dus ieder gezinslid) kan één exemplaar aanvragen.

Ben je een tweedeverblijver? Dan kan je per verblijfsadres twee exemplaren aanvragen.

Geldigheid

De pas treedt in werking vanaf 31 augustus 2020 en is geldig t.e.m. 31 mei 2021.
Daarna kan de pas elk jaar tegen betaling verlengd worden.

Prijs

We bieden in 2020 de Vrijetijdspas gratis aan.

Ben je na 31 mei 2021 overtuigd van het nut? Dan kan je vanaf 1 juni 2021 je Vrijetijdspas verlengen voor een bedrag van 10 euro. Je geniet dan gewoon verder van een diverse waaier aan voordelen. Let op, de pas is persoonsgebonden en dus enkel geldig in combinatie met je identiteitskaart.

Hoe aanvragen?

Een Vrijetijdspas kan je vanaf 17 augustus online aanvragen via de webshop van het Lokaal Bestuur en print je thuis gewoon uit of bewaar je simpelweg op je smartphone.

Ben je een nieuwe gebruiker, dan registreer je je eerst via de knop 'Aanmelden als nieuwe gebruiker'. Heb je al een account in de webshop dan sla je stap 1 en 2 over.

  • Stap 1: je maakt een account aan via 'Aanmelden als nieuwe gebruiker'.
  • Stap 2: na deze procedure ontvang je een bevestigingsmail waarbij je jouw gebruikersaccount kunt activeren.
  • Stap 3: je logt in op jouw webshopaccount.
  • Stap 4: je gaat naar het tabblad 'Diverse'.
  • Stap 5: je selecteert het product 'Vrijetijdspas inwoner' of 'Vrijetijdspas tweedeverblijver', afhankelijk van de pas waarop jij recht hebt.
  • Stap 6: je selecteert bij aantal 1.
  • Stap 7: je gaat naar je winkelwagen en klikt op 'doorgaan'.
  • Stap 8: je kan de vrijetijdspas direct als pdf downloaden, de pas wordt ook naar jouw mailadres gestuurd.

Heb je geen computer of lukt het niet om het online aan te vragen? Dan ga je gewoon langs in het Infopunt Toerisme. Houd dan zeker je identiteitskaart bij de hand! Als tweedeverblijver breng je je recentste attest van tweedeverblijfsbelasting mee.