Wandeling doorheen De Fonteintjes Blankenberge (5 of 7 km)

Tussen Blankenberge en Zeebrugge loopt er een smalle duinengordel genaamd De Fonteintjes. Deze wandeling zorgt voor veel afwisseling tussen bos, duinen en het strand. En hier en daar enorm grote zoetwaterplassen waar vissers graag komen.

Graag vooraf inschrijven via de website

  • Afstand: 5 of 7 km (keuze ter plaatse aangeven).
  • Reliëf: vlak en af en toe even lichtjes stijgen en dalen.
  • Moeilijkheidsgraad: makkelijk, voor ervaren stappers, sportief schoeisel is voldoende.
  • Vertrekpunt: parking achteraan Corsendonk Duinse Polders, A. Ruzettelaan 195
  • Begeleider: Antoon de Loof (T 0486 73 59 10) en Claudine Decloedt (T 0487 36 51 57) – Claudine@effenweg.be

We starten aan de achterzijde van de parking Duinse Polders. We lopen een stukje door het bos, af en toe een beetje verhard en wandelen daarna naar de overzijde van de weg richting de duinen. Hier zijn de wandelpaden op de middeleeuwse Graaf Jansdijk!

Ondertussen komt de geur van vlierbloesem je tegemoet. Duindoorn, vlierbes, orchideeën, allerlei soorten vlinders en libellen kan je er vinden. De wandeling is voldoende afwisselend en er kan gemakkelijk ingekort worden mocht het een beetje te lang of te zwaar worden. Ergens in het midden is er een rustpauze/plaspauze mogelijk. We rusten eventjes op de bankjes aan de dijk vlakbij het infocentrum met zicht op de zee.

Daarna gaan we terug richting de duinen en wandelen ook een stukje langs het strand om dan terug richting Corsendonk Duinse Polders te gaan waar we, voor wie wil, kunnen genieten van een drankje en een pannenkoek.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt. Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wens je nog meer info?

Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleidster via claudine@effenweg.be of T 0487 36 51 57.

Openbaar vervoer

Vlakbij de parking bevindt zich de tramhalte Duinse Polders, deze wordt bediend door de kusttram De Lijn vanuit het station Blankenberge, richting Zeebrugge.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €

Organisatie

Effen Weg vzw

Filter op categorie