WePlog

Erger je je ook aan zwerfvuil in onze stad? Wil je zelf de handen uit te mouwen steken? Pak het efficiënt aan en download WePlog, de app voor de actieve zwerfvuilbestrijder.

Wat is ploggen?

Ploggen, je hebt er vast al eens van gehoord. Plogging, ploggen of plandelen is zwerfvuil verzamelen terwijl je jogt of wandelt. De term is een combinatie van het Zweedse Plocka - wat zoveel betekent als verzamelen - en joggen of wandelen.

Wat is WePlog?

WePlog is een slimme, gratis app die je toont waar je meer kans maakt om zwerfvuil te vinden.

De app traceert je opruimsessie. Zo krijgen andere WePlog-gebruikers in de buurt meteen te zien waar iemand onlangs een straat, een weg of zelfs een stuk van het strand heeft opgeruimd. Die sessie kleurt (tijdelijk) groen op de kaart van WePlog. In oranje straten is momenteel iemand bezig zwerfvuil aan het ruimen. Niet-opgeruimde straten kleuren rood.

Door gebruik te maken van WePlog, vermijd je dubbel werk. Ook als vrijwilliger wil je efficiënt te werk gaan, niet? Zo kan je je poging om de wereld een schonere plek te maken, efficiënt inplannen.

Waarom een app?

Om zwervuil efficiënt te ruimen, is er nood aan coördinatie. Met de WePlog app krijgen gebruikers automatisch en in real time te zien waar andere gebruikers recent zwerfvuil ruimden.

Feedback mogelijk

Tijdens je route is het mogelijk om via het meldingssysteem een probleem door te geven aan het lokaal bestuur. Bijvoorbeeld wanneer je sluikstort aantreft of eender welke andere melding die van belang is voor onze stad.

Na de WePlogsessie laat je weten hoeveel zwerfvuil je geruimd hebt door aan te duiden hoeveel vuilniszakken je vulde en hoe proper of vuil de route erbij lag.

Hoe start je met ploggen?

  • Download de app WePlog op je smartphone:
  • Geef de app altijd toegang tot je locatie, niet alleen tijdens het gebruik van de app. Alleen zo werkt de app optimaal.
  • Druk bij aanvang van je trip op Start met ploggen.
  • Plog vervolgens waar, wanneer en hoe vaak je maar wenst.
  • Op de app WePlog zie je de wegen. Op de groene wegen werd er recent geplogd en op de rode maak je meer kans om zwerfvuil te vinden.
  • Gedaan met afval ruimen? Druk op Stop met ploggen en beantwoord de vragen die op je scherm verschijnen.

Meer info

Download de folder onderaan deze pagina of surf naar www.weplog.be.