Wijk-werken

Sinds 1 januari werd PWA omgevormd tot wijk-werken. Blankenberge heeft zich met 9 andere gemeenten verenigd in Wijk-up en organiseert dit samen met VDAB.

Geef eens ervaring cadeau

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Activiteiten bij je thuis

Wist je dat je een wijk-werker ook bij je thuis kan inschakelen om kinderen of zieke personen gezelschap te houden? Wil je er tussenuit en is er geen dierenasiel in de buurt, dan kan je huisdier in zijn vertrouwde omgeving blijven en een wijk-werker de zorg op zich nemen. Ben je tijdelijk afwezig dan zijn er nog tal van taken die de wijk-werker kan overnemen: de moestuin water geven, je brievenbus legen, de rolluiken op en neer laten (inbraakpreventie), vuilnis buiten zetten,…

Ook kleine herstellings- en onderhoudswerken zijn mogelijk wanneer die te klein zijn om door vaklui uitgevoerd te worden (vb. lampen vervangen, armatuur bevestigen, meubelpakket monteren, schilderen, behangen, een kraan herstellen,...).

Grafonderhoud

Misschien is dit de periode van het jaar waar op je het graf van je dierbaren wil bezoeken. Een wijk-werker kan voor jou het graf netjes maken en houden.

Meer info

Contacteer Gwenny Delbaere, de wijk-werk bemiddelaar voor Blankenberge op T 0497 432 455 of neem een kijkje op www.vdab.be/wijk-werken.

Na registratie en betaling van € 7,5 administratiekosten, kan je je eerste wijk-werkcheques aankopen. Die kosten € 7,45 per uur (na belasting aftrek is dit voor privépersonen nog zo’n € 5,20).