Winnaars Carnaval Fotogeniek 2024 bekend RSS

Op zondag 21 april werden de winnaars van de fotowedstrijd Carnaval Fotogeniek 2024 bekendgemaakt in exporuimte De Meridiaan.

In deze fotowedstrijd werden amateur- en beroepsfotografen uitgedaagd om hét beeld van carnaval 2024 vast te leggen. In het totaal hebben er 35 fotografen deelgenomen. Samen zonden ze 95 foto’s in.

De 50 beste inzendingen, geselecteerd door de werkgroep Immaterieel Cultureel Erfgoed het Blankenbergse Carnaval, kregen een plaatsje in de expo Carnaval Fotogeniek 2024 in exporuimte De Meridiaan. Bezoekers van de expo konden er ook stemmen op hun favoriete foto, de Publieksprijs. Er werden maar liefst 543 stemmen uitgebracht. De drie winnaars die de werkgroep had geselecteerd én de winnaar van de publieksprijs werden traditiegetrouw op Erfgoeddag (zondag 21 april) bekendgemaakt.

  • Eerste en tweede plaats: André Cosemans
  • Derde plaats en publieksprijs: Johan Pettens

Alle winnaars ontvingen van het stadsbestuur een geldprijs.

Carnaval Fotogeniek is een organisatie van de werkgroep Immaterieel Cultureel Erfgoed het Blankenbergse Carnaval i.s.m. het lokaal bestuur en de vrijwilligers van het Stadsarchief-De Benne. De wedstrijd is één van de borgingsacties om carnaval als immaterieel cultureel erfgoed vanuit een andere invalshoek te benaderen en om er een zo breed mogelijk publiek bij te betrekken.

Alle inzendingen zijn binnenkort permanent te zien in de Beeldbank van de Erfgoedcel Kusterfgoed.

Gepubliceerd op maandag 22 april 2024 9 u.