Winterevenementen in Blankenberge

Kersthappening & ijspiste

14.12 tot 05.01 – Koning Leopold III-plein

Duffel je warm in en bind de schaatsen onder voor een rondje op de ijspiste.
Na de inspanning volgt de ontspanning met een glühweintje of ander lekkers in een van de vele kraampjes.

Open: elke dag van 13.30 tot 20 uur, in het weekend tot 23 uur.

Meer info

Kerstmarkt aan de haven

13.12 tot 05.01 – Havenplein

Voor het eerst is er dit jaar ook aan de jachthaven een heuse kerstmarkt. Het gaat om een privé-organisatie van enkele Blankenbergenaars. Er komt ook daar een ijspiste! Daarnaast zorgen kerstkraampjes, kermisattracties en grote warme tent voor een gezellige sfeer en ambiance.

Op de agenda staan ook: een bezoek van de Kerstman, een kinderboerderij en thema-avonden in de tent.

Open: elke dag van 12 tot 23 uur.

Meer info

Kerstsfeer in de winkelwandelstraten

Shoppen doe je in de winkelstraten die uitnodigen tot flaneren en verkennen, ook op zondag! In de kerstperiode zijn de winkelwandelstraten extra gezellig aangekleed.
Het stadsbestuur en de handelaars zorgen voor sfeervolle, warme kleuren in de stad. Rode lopers aan de winkels geven je een hartelijk-welkom-gevoel en kaarsjes hier en daar zorgen voor een intiem sfeertje.

Gratis geleide wandelingen

Aanrader: pik eens een gratis geleide wandeling mee tijdens de kerstvakantie.

  • 26/12 om 14 uur: art-nouveauwandeling
  • 31/12 om 10 uur: stadswandeling
  • 4 januari om 10 uur: art-nouveauwandeling
  • 5 januari om 14 uur: maritieme wandeling

De wandelingen starten telkens aan het Infopunt Toerisme (Hoogstraat 2), behalve de maritieme wandeling want die start aan de haven.

Nieuwjaarsdrink

01.01.2020 – 16 tot 19 uur - Grote Markt

Samen klinken op het nieuwe jaar op de Grote Markt. Een hapje, een drankje, muziek en vooral bakken sfeer. Kom af en zet het nieuwe jaar in met veel goesting en schwung.
Iedereen is welkom!

Meer info

Bel’Lumière

31.01 & 01.02.2020

Bel’Lumière, het gratis winterse sfeerevenement in belle-époquestijl, krijgt een 750 jaar Blankenberge-jasje aangemeten en vindt plaats tijdens het weekend van 31 januari en 1 februari 2020.

Laat je verbluffen door het programma en de – ondertussen klassieke – blikvanger die de video- en lichtprojectie op de gevel van de Sint-Rochuskerk is.
In het Belle Epoque Centrum zie je pareltjes uit het gouden tijdperk en de smulkraampjes ontbreken al evenmin. Een feeërieke rondrit in een retro-auto lang verlichte gevels in de belle-époquebuurt maakt het plaatje compleet.

Meer info

2020 feestjaar - 750 jaar Blankenberge

De stad Blankenberge bestaat in 2020 exact 750 jaar en dat zal gevierd worden!

Het begon allemaal in 1270, toen Vlaamse gravin Margaretha van Constantinopel stadsrechten toekende aan de vissersgemeenschap Blankenberge, toen nog een kleine parochie binnen Uitkerke. Blankenberge werd zo een onafhankelijke stad met eigen autonomie.
Het rijke verleden van de badstad zal dit jaar in de verf gezet worden.

Hier alvast een tipje van de sluier:

  • een binnenexpo in De Meridiaan waar je verplaatst wordt naar het jaar 1270 en je letterlijk door de geschiedenis van de stad wandelt
  • een buitenexpo met infozuilen langs interessante locaties
  • events die een extra dimensie krijgen, zoals Bel’Lumière en de bloemenstoet
  • een groot re-enactment event Blankenberge Remembers van 8 tot 10 mei, met zelfs een heus remembrance ball, dat 75 jaar bevrijding viert

Maar het leukste is zonder twijfel de aanwezigheid van Suske en Wiske. Zij zullen hier tijdens de zomermaanden verblijven. De striphelden vieren hun 75e verjaardag en trekken voor hun nieuwste stripverhaal naar onze badstad! De strip komt uit in juni en er wordt ook nog een speciale zomerexpo georganiseerd rond de figuurtjes. We kijken er naar uit!