Zomer aan de Pier op 17 juni uit de startblokken RSS

Met Zomer aan de Pier breidt het lokaal bestuur de evenementen- en activiteitenkalender grondig uit. Van 17 juni tot en met 31 augustus is het evenementendorp op het strand naast de Belgium Pier, dé trekpleister voor inwoners, tweedeverblijvers, bezoekers en toeristen.

Zomer aan de Pier bundelt een aantal troeven van Blankenberge: het strand en de Belgium Pier met een divers en vernieuwend activiteiten- en evenementenaanbod. Het evenementendorp is een uitbreiding op het bestaande evenementenaanbod in de stad.

Zomer aan de Pier wil vooral het échte zomergevoel opwekken. De maand juni staat voor een deel in het teken van de matchen van de Rode Duivels, die live te volgen zijn op groot scherm. Op 28 juni trappen we de zomer op gang met een groots openingsfeest. Later halen we de Gentse Feesten naar het strand met een exclusieve editie van Gentse Feesten Plage. Ook Retro sur Mer staat dit jaar in Blankenberge enkele keren op de kalender. MNM en De Tijdloze Party met Jan Van Biesen zijn te gast met twee party’s en met Radio Ultra Modern halen we zelfs een stukje van Tomorrowland naar Blankenberge.

Niet alleen de dansfans worden op hun wenken bediend. Wie liever rustiger geniet, kan op drie avonden film kijken op het strand en voor muziekliefhebbers die graag optredens van artiesten van eigen bodem meepikken staan aan de Pier ook Zomerhit en Radio2 aan zee op het programma. Twintig artiesten van bij ons strijden drie avonden om de felbegeerde Zomerhittrofee. De live finale op 31 augustus is ongetwijfeld hét hoogtepunt van de muzikale zomer. Dit alles zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun, inbreng en expertise van de leden van de raad van bestuur van de vzw Lokale Economie die het bestuur het vertrouwen geschonken hebben om dit allemaal op te zetten.

Zomer aan de Pier wordt een absolute meerwaarde voor de vele verblijfstoeristen en bezoekers. Met het uitgebreid en afwisselend programma antwoorden we op de vraag van onze lokale jeugd en inwoners die op zoek zijn naar uniek vertier. De variatie houdt het voor iedereen boeiend. Zomer aan de Pier moet dan ook een verbindend en inclusief concept zijn.

Op enkele uitzonderingen in het weekend na, vinden de meeste events van Zomer aan de Pier ’s avonds plaats. Op die manier komt de stad niet in het vaarwater van de strandbars en krijgen de strandgangers overdag de rust die ze zoeken. Alle events aan de jachthaven en het Koning Leopold III-plein vinden net zoals andere jaren gewoon plaats zoals gepland.

Info en programma

www.zomeraandepier.be 

Gepubliceerd op maandag 10 juni 2024 9.30 u.