Zomeren in Blankenberge

Onze badstad zal ook deze zomer weer bruisen van activiteiten, voor jong en oud en dat op verschillende locaties in onze stad. We spreiden onze activiteiten om alles zo veilig en hygiënisch mogelijk te organiseren. 

Alle informatie over de huidige coronamaatregelen in onze stad vind je terug via www.blankenberge.be/coronavirus

Wat staat er deze zomer op het programma? 

Buitengewoon Belle

30 juni > 31 augustus 

Blankenberge is met recht het centrum van de belle époque aan de kust. Een troef die we absoluut uitspelen. Vlaggenwimpels fleuren het stadscentrum op en in de stadsvlaggen speelt de elegante dame Belle -de belle-époquemascotte- een centrale rol. Vloerstickers her en der leiden je naar het Belle Epoque Centrum en op het Koning Leopold III-plein zorgen banners voor de juiste sfeer. Het project is er voor kinderen, jongeren en ouders.

Maar er is meer: 

 • Belle-époquepark: tijdens de zomermaanden toveren we het Leopoldpark om met heel wat belle-époque-elementen zoals een foto-expo, verhaalpalen, lichtguirlandes (...)

 • Belle-époqueweekend op 3 en 4 juli: met gecoördineerde straatanimatie (van station naar Zeedijk richting het Leopoldpark). Onderweg kom je krantenjongens, fietsers, bellenblazers, steltenlopers (…) tegen die animatie brengen met veel grandeur. Niet alleen tijdens dit weekend, maar de hele zomervakantie lang houden jobstudenten in typische belle-époquekledij het thema in het straatbeeld.

 • op stap met Belle: de wandelzoektocht Op stap met Belle, leidt kinderen en ouders naar de buitenlucht. Raadseltje en weetjes, verpakt in een handig pocketformaat. Houd je smartphone bij de hand en scan de QR-codes;

 • dat Belle een centrale rol speelt in de belle-époquesfeerbeleving, bewijst het Verhaal van Belle, waarin onze belle-époquemascotte de hoofdrol speelt in haar eigen verhaal. Het verhaal, geschreven door Katrien Vervaele, is in een écht boek gegoten. Een fysiek exemplaar bemachtig je in het Infopunt Toerisme, in het Belle Epoque Centrum of in de Blankenbergse bib. De Franstalige, Duitstalige en Engelstalige versie download je binnenkort via de website;

 • Fan van mysterie en suspense? In een virtueel stads(moord)spel staat het moordmysterie rond Belle centraal. Het spel is uitgewerkt in vier talen en loopt tot augustus 2022 via Facebook Messenger. Meedoen? Je hebt enkel een smartphone nodig. Nadat je bent aangemeld via de app, ontvang je een code. Die loodst je via raadsels en opdrachten naar een tiental plaatsen in Blankenberge. Samen met je gezin los je zo een meer dan 100 jaar oud Blankenbergs mysterie op. Spannend!

 • Cocktail en praline by Dominique Persoone: Internationaal gerenommeerd chocolatier en chef Dominique Persoone werkt al langer samen met de beste restaurants van België en de top van de wereld. Daar voegt de shock-o-latier nu onze badstad aan toe. Speciaal voor Blankenberge ontwikkelde smakenkunstenaar Persoone een belle-époquecocktail. Proeven? Dat doe je bij de deelnemende lokale handelaars en horecazaken – website. In het najaar, vanaf september, lanceert hij een nieuwe Blankenbergse praline. Je degusteert ze bij lokale handelaars. Daarover later meer.

 • De Instagramwedstrijd Op zoek naar Belle loopt ook nog tot in oktober. Elke week verstopt Belle zich ergens in Blankenberge. Ga op zoek en post een foto met Belle op je feed. Gebruik #buitengewoonbelle en tag @visitblankenberge. Als je profiel openbaar staat, maak je kans om een Blankenbergebon van 25 euro te winnen. Deelnemen aan de Instagramwedstrijd kan tot en met 5 oktober 2021.

 • Indoor valt er ook belle-époquesfeer te snuiven met de expo Kindertijd in de belle époque, dat nog tot 7 november 2021 te bekijken is in het Belle Epoque Centrum. Dat kan helemaal coronaveilig, maar vooraf reserveren is een must.

Alle info: www.blankenberge.be/buitengewoon-belle

Jacques Vermeire 70 FOREVER fun expo

3 juli > 29 augustus • Belgium Pier

Naar aanleiding van de 70e verjaardag van komiek Jacques Vermeire vindt een interactieve doe-expo 'Jacques Vermeire 70FOREVER’ plaats op verschillende locaties in de stad. De expo is gebaseerd op het leven, carrière en het werk van Vermeire. Je maakt kennis met enkele herkenbare doe-decors, er zijn leuke fotoframes, audiofragmenten en videobooths. Je kan met een bal door de ruit van DDT shotten, een filmpje opnemen waar niet de iconische Luc Veschueren, waar jijzelf de aangever bent van Jeanke De Visser en je kan een TikTok-dansje maken met alle Vermeirekes. Beleef de lol van 70 jaar topcomedy.

Beach Sport

tot en met 27 augustus

De Sportdienst organiseert dagelijks outdoor sportactiviteiten en groepslessen op het sportstrand aan de O'Neill Beachclub en dit telkens van 10.30 tot 11.30 uur.

 • Maandag: Yoga
 • Dinsdag: Tai chi
 • Woensdag: Zumba
 • Donderdag: Body workout
 • Vrijdag: Pilates

Alle info vind je hier

Bloementapijten

27 tot 30 augustus

Daags voor de laatste zondag van augustus, wanneer traditioneel het Bloemencorso plaatsvindt, zetten we onze stad letterlijk in de bloemetjes. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, zullen ook dit jaar op diverse locaties in de stad fascinerende en metersgrote bloementapijten gecreëerd worden. 

Bloemencorso

29 augustus • start om 14.30 uur in de Kerkstraat (Uitkerke) 

Het thema van het bloemencorso 2021 is 'onvergetelijk'. We gaan op zoek naar gebeurtenissen en emotie. De focus ligt op het positieve, opgewekte onderwerpen waar iedereen blij van wordt.

Je zal drie categorieën gebeurtenissen te zien krijgen: wereldgeschiedenis, Blankenbergse geschiedenis en momenten in een mensenleven die je voor altijd bijblijven. 

Radio 2 Zomerhit

15 augustus • Belgium Pier

Op zondag 15 augustus zijn diverse gelegenheidsprogramma’s van Radio 2 live aanwezig in Blankenberge vanaf 13 uur tot 23 uur. Om 20.10 uur wordt het ongeveer 90 minuten durende showprogramma live op Radio 2 en op éen (tv) uitgezonden. 

Meer info: www.radio2.be

Beaufort 2021

tot 7 november 

Tot 27 november geniet je ook in Blankenberge van twee opvallende kunstwerken van Beaufort, de kunsttriënnale langs de kust.

Op het strand nabij het westerstaketsel staat The Dancer V van de Franse Marguerite Humeau. Het is een soort futuristisch zeezoogdier dat zich in zijn rituele dans tot de maan richt.

Op het Sint-Rochusplein vóór de kerk zie je Forgiving Change, van Timur Si-Qin, een afgietsel van een verbrande boomtak uit de rote bosbrand in Californië in 2017.

Meer info vind je via de website van Beaufort21