#Zonneslim de zomer in RSS

Stichting tegen Kanker, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) en verzekeraar AXA slaan de handen in elkaar om kinderen en hun ouders zonneslim door de zomer heen te loodsen.

Voordelen en gevaren van de zon

De zon is onmisbaar voor onze gezondheid. Niet alleen zorgt ze voor vitamine D maar ook voor de ontwikkeling van stevige botten, vooral bij kinderen. Zonnestralen op onze huid zijn echter niet zonder gevaar! Overmatige blootstelling aan de zon kan tot huidkanker leiden.

Elk jaar groeien de huidkankerdiagnoses. In 2017 waren dit er bijna 40.000 in België. Tragisch genoeg slaat deze kanker vaker toe op een jongere leeftijd dan bij andere kankers. De kost van huidkanker zal de komende 20 jaar oplopen tot 3,5 miljard euro in België (cumulatieve kost van 2014 tot 2034).

In de zomer 2020 helpen redders aan de kust kinderen en hun ouders slim en veilig te genieten van zon, zee en strand om zo huidkanker te voorkomen.

Korneel Boeve, Hoofdredder/Beachmaster Koksijde: “Het blijft een vast ritueel bij de hoofdredders van Koksijde om onze redders jaarlijks in te lichten over de gevaren van de zon. Dit is essentieel in de begeleiding van nieuwe redders op ons strand. Elk jaar laten een aantal redders zich vangen aan de zon, soms ook ervaren redders. We merken dat veel mensen tijdens bewolkt weer met een zeebries zich vergeten in te smeren om dat ze zich dan niet voelen verbranden.”

Campagne #Zonneslim

Op 27 juni 2020 wordt de campagne #Zonneslim aan de kunst gelanceerd, een samenwerking tussen Stichting tegen Kanker, de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) en verzekeraar AXA. Zij slaan de handen in elkaar om kinderen en hun ouders zonneslim door de zomer heen te loodsen met hulp van alle redders en reddingsposten aan het strand.

Onder het motto #Zonneslim worden ook in een aantal video’s tips voor veilig zonnen gedeeld en verkeerde opvattingen over zonnebescherming onderuit gehaald.

Bekijk alle video's en tips via www.kanker.be/zonneslim/zonneslim-aan-zee

Gepubliceerd op woensdag 15 juli 2020 17 u.